Verkerk Wijnimport | Nieuwsbrief maart 2012

*|MC:SUBJECT|*
Is deze mail niet goed leesbaar? Bekijk hem dan in uw browser

Verkerk-Wijnimport a.k.a. Sprezzatura Enoteca Italiana

Dit is hem dan, de laatste nieuwsbrief van Verkerk-Wijnimport. Wij zullen onze nieuwsbrief in de toekomst gaan versturen onder de naam van de nieuwe wijnwinkel;
Sprezzatura Enoteca Italiana. Het laatste nieuws en de reisverslagen zullen dezelfde insteek behouden. Wij hopen dat u fan blijft en kijken er naar uit u te ontmoeten in de winkel.

 

Voorjaarsproeverij zondag 15 april 
 
Zondag 15 april 
is het zo ver: de voorjaarsproeverij in Sprezzatura Enoteca Italiana. Het thema: ' La primavera' . Kom langs en zie hoe de winkel haar eigen persoonlijkheid heeft gekregen, proef onze nieuwste aanwinst uit Friuli en geniet van al het andere dat Italië te bieden heeft op wijngebied.  Het startsein van de voorjaarsproeverij wordt om 13.00 uur gegeven worden door Mattijs Koornneef. We zien uit naar je komst. Geen mogelijkheid om langs te komen? Geen verdriet. Vanaf heden is er in Sprezzatura elke zaterdag een kleine proeverij. Houd Facebook in de gaten voor het proefthema van de week. 
 
A presto,
 



Sprezzatura Enoteca Italiana
Czaar Peterstraat 118
1018 PT Amsterdam
Tel: 020 77 32 8 77

 
 
Rood uit Friuli| Merlot van Meroi; een klasse apart

Paolo Meroi, een producent uit de Colli Orientali, stond al een tijdje op mijn lijstje van interesse. Dus toen we afgelopen januari naar Mariano del Friuli reden om bij Le Dune te eten wilde ik daar na de lunch wel even langs. Gelukkig toeval(?) dat de wijnen van Meroi daar ook op de kaart stonden.

We dronken de Friulano 2010. Bijzonder elegant en in een stijl die ik niet kende. Compact, krachtig en elegant. Maar ook met heel veel frisheid. Heel erg mooi en vooral lekker. En hij is nota bene bekent om zijn rode wijnen, dus dat beloofde wat. Lees meer..


Manna door Mama

Kunstenaar Karel Goudsblom gelooft in de ontmoeting. Dus maakt hij al jaren kunst waarbij mensen elkaar ontmoeten. Van mini-eenpersoonsrestaurant tot een geweldige ceramieken barbecue.
Ook organiseert hij al jaren in zijn atelier diners en vanuit zijn passie voor koken kwam zijn passie voor brood, oftewel manna. In korte tijd is hij een van de beste bakkers van Amsterdam geworden. Nu verkrijgbaar in de Czaar Peterstraat bij Debby van Olie & zo. Lees meer..



Noord Italië 2012 deel I | Piemonte

In februari bezoeken we elk jaar onze producenten in het noorden van Italië. We rijden van het westen naar het oosten, oftewel, van Piemonte, via de Veneto, naar Sud-tirol om te eindigen in Friuli. Ik vind het altijd leuk om en indruk te geven van wat er geproefd is. Lees hier deel 1 en deel 2..