Sprezzatura | Augustus 2013 Test 2

*|MC:SUBJECT|*
Kunt u deze email niet lezen? Klik hier om het in een browser te bekijken.
Nieuwsbrief augustus 2012

Het is zover, het warme zomerweer is eindelijk gearriveerd. Bij Sprezzatura gaan we de mediterrane temperaturen te lijf met tintelfrisse bergwijnen. We schuiven aan bij het Gelinaz! diner, stellen u voor aan zes verschillende Italiaanse druivenrassen en sluiten af met twee heerlijke (ja, het kan!) nieuwe "Vini Veri" wijnen.



Zomer wijnen | uit Sud Tirol
 
Frisse mineralen, zachte rabarber en koele rozenblaadjes. Ons zomerpakket met tintelfrisse minerale bergwijnen en overheerlijk sappig rood komt dit jaar uit Sud Tirol. Deze regio is als vakantiebestemming misschien meer bekend als skigebied, maar de wijnen die er gemaakt worden zijn bij uitstek geschikt voor de zomer. De mooiste zomerwijnen hebben we nu bij elkaar in een doos gestopt. Je bestelt dit gegarandeerde zomergenot op onze site.


Het druivenoerwoud van Italië

Chardonnay, merlot en syrah, wij hebben het er wel een beetje mee gehad. In wijnland Italië valt er zoveel meer te ontdekken. Van Arneis tot Weissburgunder in wit en van Aglianico tot aan Vernatsch in rood. Druiven vormen de basis van wijn. Het karakter ontstaat al in de wijngaard, daarom werken we met producenten die hun druiven niet verstoppen achter veel houtgebruik of andere wijnmaak technieken. Een druif moet alle ruimte krijgen om in een wijn te schitteren. Om u op weg te helpen in het druivenoerwoud hebben wij alvast zes verschillende Italiaanse druivensoorten in één proefdoos gestopt. Op onze website leest u alles over deze en andere Italiaanse druivenrassen.


Gelinaz! diner

Soms zijn er evenementen waar je bij moet zijn. Het Gelinaz! diner was er zo een. 25 Topchefs uit de wereld die tezamen een diner koken gebaseerd op 1 gerecht uit de rijke Belgische culinaire geschiedenis. De zitplaatsen werden geveild op Ebay en wij bemachtigden er twee. Een memorabele ervaring om nooit te vergeten. Een fotoverslag van de avond vind je op onze blog en volg de Gelinaz Facebook voor de volgende editie.



Op zoek naar groene wijn

In Frankrijk is er al langere tijd een beweging actief die wijnen zonder toevoegingen, zoals bijvoorbeeld sulfiet, propageert. Ook in Italië vindt er nu navolging van deze beweging plaats. Persoonlijk ben ik geen grote aanhanger van deze vin naturelle wijnen. Te vaak zorgt het gemis aan sulfiet voor vroegtijdige oxidatie en instabiliteit. Tonen van boomschors of groene paprika in de neus en flinke volatiele (wilde) zuren maken voor mij geen drankje dat je met plezier drinkt.
Maar uiteraard zijn er uitzonderingen. Nieuw in ons assortiment zijn twee prachtige wijnen van getalenteerde wijnboeren die weten wat ze maken:
Een Brut Prosecco van de gebroeders Bortolin vol expressief wit fruit en slechts in zeer beperkte oplage gemaakt. En Le Calcinaie van Simone Saltini, vol knallend gestructureerd paars fruit. Ondanks het gemis aan "conserveermiddelen" kan deze dagenlang open staan. Als de fles het haalt tenminste, want het is vooral waanzinnig lekker.
 
 


Sprezzatura | Enoteca Italiana 
Czaar Peterstraat 118 
1018 PT Amsterdam

020 77 32 877
vini@enoteca-sprezzatura.nl

Sprezzatura is geopend:
Dinsdag t/m zaterdag
10.30-19.00 uur

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u van Italiaanse wijn houdt. Gebruik aub de unsubscribe knop als u geen interesse meer heeft.

Unsubscribe

Copyright (C) 2012 Verkerk Wijnimport/ Sprezzatura | Enoteca Italiana All rights reserved.

*|IF:REWARDS|*
*|HTML:REWARDS|*
*|END:IF|*






This email was sent to *|EMAIL|*
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
*|LIST:ADDRESSLINE|*