Barolo- en Barbarescoproducent Castello di Verduno maakt wijnen op traditionele wijze: grote voeders en lange maceratie op de schillen. Maar voor wijnmaker Mario Andrion zijn de tannines het belangrijkst. Die worden op zo'n manier gekoesterd dat ze fijnmazig en rijk zijn. De wijnen zijn dan ook onverwacht zacht en sappig. Daarnaast hebben ze diepte en lengte en maken ze een gelaagde indruk. Dit jaar konden we het onderstaande drietal in beperkte mate inkopen.
Castello di Verduno | Barbaresco "Rabajà" 2009
Formidabele wijn. Ongekende elegantie. Mint, ceder en laurier, kreupelhout en rijpe kersen. Rozenblaadjes, diep en doorleefd. Maar tegelijkertijd jeugdig, elegant en complex.Massage voor de ziel... lees verder/bestel direct € 44,50
Castello di Verduno | Barbera d'Alba "Bricco del Cuculo" 2012
Een wolf in schaapskleren, deze barbera van Castello di Verduno. Het is weliswaar 'de allemansvriend' barbera, maar dan wel eentje met karakter. Van oude stokken... lees verder/bestel direct € 20,50
Castello di Verduno | Barolo "Monvigliero" Riserva 2006
Wat de combinatie van een topjaar en een topwijngaard kan betekenen. Harmonieuze prachtwijn van een bodem die ze in de Barolo "Marne di Sant'Agata" noemen... lees verder/bestel direct € 56,90