Lamsvlees en Italiaanse wijn 

Lamsvlees en Italiaanse wijn 

Lamsvlees en Italiaanse wijn blijft een uitdagende combinatie waar wij het antwoord op hebben! Lamsvlees, oftewel agnello in het Italiaans heeft een subtiele aromatische smaak. Voor sommige mensen schuift het al bijna op naar wild. Ik weet zelf nog dat ik als kind erg aan moest wenen. Vooral de jonge lammetjes zijn zeer delicaat van smaak. Het vlees is sappig en zacht en combineert wat mij betreft het best met delicate kruidige lichte rode wijnen.

Lamsvlees, ook wel bekend als agnello in het Italiaans, vormt een intrigerende culinaire combinatie die wij met volle overtuiging omarmen! De subtiele aromatische smaak van lamsvlees, met zijn kenmerkende karakter dat bij sommigen bijna aan wild doet denken, is een ervaring op zich. Zelf herinner ik me nog levendig de uitdaging om als kind aan deze smaak te wennen, vooral omdat de jonge lammetjes zo delicaat van smaak zijn. Hun vlees is buitengewoon sappig en zacht, waardoor het een ware traktatie is voor fijnproevers.

Lekker bij Lam

Je verwent jezelf echt met de Blauburgunder van Gottardi, of de St Magdalener van Pfannenstielhof. Is het een doordeweekse dag, of het eind van de maand, dan kies je voor de Blauburgunder van Kellerei St Pauls of de Vernatsch van Gumphof. Je kan ook voor een lichte sangiovese kiezen, blijf dan een beetje aan de Rosso Toscana kant of Rosso di Montalcino. Deze combo geld ook voor de zwezerikjes of de tongetjes van het lam. Heerlijk subtiel en zacht van smaak, maar vaak wat moeilijker te krijgen. Hoe ouder het lam hoe aardser en wat grover de smaak. Dan gaat het vaak wat meer richting wat de Engelsen Mutton noemen. Ikzelf kies dan liever voor rund of misschien gevogelte.  

Wat betreft de perfecte begeleiding voor dit smaakvolle lamsvlees, geef ik de voorkeur aan een samenspel met delicate, kruidige lichte rode wijnen. De harmonie tussen het vlees en deze wijnsoorten zorgt voor een onvergetelijke gastronomische ervaring. Bij ons vind je de ideale Italiaanse wijnen die deze combinatie naar nieuwe hoogten tillen.

Ontdek de sublieme synergie tussen lamsvlees en Italiaanse wijn bij ons, waar wij de kunst van smaakvolle combinaties begrijpen en koesteren. Laat je zintuigen verrassen door de verfijning van onze selectie, en geniet van de unieke harmonie die ontstaat wanneer lamsvlees en Italiaanse wijn samenkomen op je bord. Welkom bij een culinair avontuur waar de smaakpapillen worden verwend en de Italiaanse traditie tot leven komt. Proef de perfectie en ontdek waarom onze combinatie van lamsvlees en Italiaanse wijn een onovertroffen genot is voor fijnproevers wereldwijd.

Filter

Verfijn je keuze

Lamsvlees en Italiaanse wijn 

Verfijn je keuze