Filter

Verfijn je keuze

Italiaanse witte wijnen

Verfijn je keuze
Sesti | Verzameldoos
Voor de grootste Sesti fans of nieuwsgierigen onder ons bieden we ook een Sesti verzamelbox aan, bestaande uit twee flessen Grangiovese 2022,…

Oorspronkelijke prijs was: € 279,20.Huidige prijs is: € 249,00.

Italiaanse witte wijnen

Italiaanse witte wijnen

Italië is een zeer boeiend wijnland dat constant in beweging is en vol zit met aangename verrassingen. De beroemdste Italiaanse wijnen zijn rode wijnen. De witte Italiaanse wijnen zijn dan misschien minder bekend, ze zijn zeker niet minder van kwaliteit en verrassen keer op keer weer met hun finesse, structuur, mineralieit en schone zuren. Of je nou spreekt over de mooiste Pinot Grigio van Italië van wijnhuis Vie di Romans uit Friuli, over de delicate Vermentino van Quartomoro van Sardinië of over de stuivende Sauvignons van Gumphof in Alto Adige, Italië heeft het.

Onbekende parels
Maar niet alleen de bekende druivenrassen en wijngebieden zijn in Italië te vinden. Italië is juist bij uitstek het land van onbekende maar uitstekende autochtone witte druivenrassen die voor het grote publiek vaak nog onbekend zijn. Ga het avontuur aan en dompel je onder in de wereld van de ziltige Verdiccio dei Castelli di Jesi uit Le Marche, Fiano di Avellino uit Campania die decennialang kan ouderen, of de delicaat aromatische Garganega uit de Soave regio.

Bestel online
De webshop van Enoteca Sprezzatura biedt je de mogelijkheid om al deze parels online uit te kiezen en te zo je eigen avontuurlijke wijnreisje door Italië samen te stellen. Mocht je er toch niet uitkomen, we staan online en telefonisch klaar om je te helpen bij je aankoop en je van professioneel wijnadvies te voorzien.