Filter

Verfijn je keuze

Ontdek Italiaanse rode wijn

Verfijn je keuze
Italiaanse rode wijn

Italiaanse rode wijn

Italië is een uniek wijnland met een zeer rijke traditie en een nog grotere rijkdom aan druivenrassen en wijngebieden. De wijnbouw gaat terug tot de tijd van de Etrusken, 1000 jaar voor Christus maar desondanks is Italië toch een relatief jong wijnland te noemen. Pas sinds de jaren ‘70 van de vorige eeuw is geleidelijk aan de weg naar topkwaliteit ingezet en inmiddels is Italiaanse rode wijn niet meer weg te denken uit het internationale topcircuit. Wat Italië qua stijl vooral onderscheidt zijn de goede zuren, de karakteristieke structuur, het krokante fruit en de vaak aardse tonen.

Wereldberoemde wijnen

Een aantal van de meest geroemde rode wijnen ter wereld is afkomstig uit Italië. Denk aan de Toscaanse Brunello di Montalcino of Chianti Classico gemaakt van de karaktervolle Sangiovese, of de stoere maar elegante Barbaresco en Barolo van de nobele Nebbiolo druif uit Piemonte. Ook de zeer rijke Amarone della Valpolicella behoort met haar unieke concentratie tot de beroemdste Italiaanse rode wijnen en vliegt de hele wereld over.

Onbekende parels

Maar dit soort toppers zijn geen wijnen om elke dag open te trekken. Het Italiaanse wijnavontuur zit hem juist in de minder bekende druiven en denominaties. Zo herbergt Campania de zogenaamde “Barolo van het Zuiden” genaamd Taurasi van de onvolprezen Aglianico druif. Voor het grote publiek onbekend maar dit zijn even stoere als elegante wijnen met karakter met eindeloze complexiteit een gigantisch bewaarpotentieel. Of de geweldige vulkanische wijnen zoals Etna Rosso van Nerello Mascalese die qua profiel het midden vinden van een sierlijke Bourgogne en een gespierde Nebbiolo. Ben je juist op zoek naar lichte rode wijnen die je gekoeld kunt drinken? Italië heeft het. Aromatische Frappato di Vittoria uit Sicilië of sappige Vernatsch uit Südtirol / Alto Adige, de verscheidenheid is eindeloos.

Bestel eenvoudig

Duik in het avontuur in en check onze webshop om de allerbeste Italiaanse wijnen te bestellen. Kom je er online niet uit? Wij staan elke dag voor je klaar om je te voorzien van het juiste wijnadvies, wat voor gelegenheid je ook hebt.