Verdea

Verdea wordt ook wel (San) Colombano genoemd. Rondom het plaatsje met de naam San Colombano al Lambro kom je deze nogal obscure druif nog in enige mate tegen, vandaar. Van oorsprong is hij Toscaans en werd samen met een lokale Malvasia variant gebruikt om Vin Santo te maken.  Vroeger lieten de boeren de trossen tot januari  hangen en aan de wijnstok indrogen. Vervolgens werden de druiven als delicatesse gegeten.


Wijnen


  • Fattoria Ambra | Vin Santo 2005

    Klassieke Vin Santo 5 jaar gerijpt in keine houten vaatjes van 50 en 100 liter. Mooie oxidatieve tonen, gebrande nootjes en caramel, wat abrikoos en speculaas. Mooie balans tussen het zoet en de zuren omdat 2005 een fris ...

    Prijs: € 32,75

  • Fattoria di Sammontana | Vin Santo 2008

    Een klassieke, droge (!) Vin Santo. Gedroogd geel fruit, kruiden en een indruk van hazelnoot. Lekker bij desserts van donkere chocolade, maar bijvoorbeeld ook bij milde blauwe kazen.Download Fiche Technique

    Prijs: € 16,25