Grüner Veltliner

Grüner Veltliner is een van origine Oostenrijkse druivenras. Het is een laatrijpende en terroir gevoelige druivenras. Omdat hij een lang groeiseizoen heeft is het dus van belang dat hij staat aangeplant in gebieden met lange nazomers. Doordat hij gevoelig is voor het terroir waar hij is aangeplant vind je de Grüner Veltliner in veel verschillende verschijningsvormen. Grüner Veltliner kan heel mooi ouderen en ontwikkeld dan vaak prachtige complexe aroma’s en smaken. Jong is hij qua aroma niet heel expressief, vaak hebben florale tonen de overhand. Witte bloesem en rauwe noten, de structuur is vaak compact en krachtig.


Wijnen


  • Kill Bill Lean and mean pakket (Messcherp wit)

    Vind jij ook dat er niet met je gefucked moet worden? En dat je je niet na de eerste de beste tegenslag in de touwen moet gaan hangen al is hij dan nog van pandemische proporties? Dan zijn ...

    Prijs: € 100,-

  • Pacherhof | Grüner Veltliner 2018

    Andreas Huber van Pacherhof kijkt richting Oostenrijk voor zijn inspiratie bij deze wijn. Mimosa en lindenbloesem in de neus, in de mond pittig compacte structuur, peper, rauwe noten en lengte. Grüner Veltliner met ballen.

    Prijs: € 18,75