Ribolla Gialla

Ribolla gialla is een druivensoort met een zeer spits en slank smaakprofiel. Hij wordt gebruikt in Friuli om de blends frisser te maken. Hij wordt ook als monocepage geviniviëerd, dat geeft meestal wat één dimensionale wijnen. Een enkele uitzondering daargelaten.


Wijnen


  • Edi Keber | Collio Bianco 2015

    De wijn van Edi verbaast en verrast elke keer weer door zijn breedte en complexiteit. Hij is zeer gevuld zonder log te zijn en breed zonder te vermoeien. De zuren vormen de ruggegraat van de wijn, de mineraliteit ...

    Prijs: € 23,50

  • Le Due Terre | Sacrisassi Bianco 2013

    Witte wijn die je in hoofdletters zou moeten schrijven. Op hout gefermenteerd en gerijpt. Drie weken maceratie. Rijk geel fruit, perzik, abrikoos en veel, heel veel vulling. Mooie balans. Hadden we al niet eens bij een van onze ...

    Prijs: € 34,75

  • Le Due Terre | Sacrisassi Rosso 2008/09/10

    Bij Le Due Terre wordt vooral gewerkt met inheemse Friulaanse druivenrassen en dan vooral degene die het best gedijen in de Colli Orientali: Refosco en Schiopettino. In de Sacrisassi Rosso wordt ontegenzeggelijk bewezen dat van kleine (lees onbekend) ...

    Prijs: € 35,25

  • Sirk | Aceto d' uva 250ml

    Fenomenale azijn gemaakt door sterrenrestaurant La Subida in Cormons. Josko Sirk gebruikt de ribolla gialla druif voor zijn azijn. Na de alcoholische vergisting van de hele druiven wordt een moederazijncultuur toegevoegd, die zet de alcohol om in aceto ...

    Prijs: € 15,60