Uva Rara

Uva Rara is een relatief zeldzaam druivenras dat voornamelijk voorkomt in de regio Piemonte in Noord-Italië. Deze druif wordt voornamelijk gebruikt als aanvulling op andere druivenrassen, zoals Nebbiolo en Barbera, in rode wijn blends. Je ziet hem nu ook sporadisch als mono cepage in wijn in de Colline Novaresi in het noordelijke deel van Piemonte rondom Gemme en Boca.
Uva Rara staat bekend om zijn lage opbrengst en late rijping, wat resulteert in wijnen met een diepe kleur en een complex aroma. De wijn gemaakt van uva rara heeft vaak tonen van zwart fruit, zoals bramen en moerbeien, en een lichte kruidigheid.
De druif gedijt het beste in kalkrijke bodems en heeft een voorkeur voor een gematigd klimaat. Piemonte, met zijn heuvelachtige landschap en milde temperatuur, biedt dan ook de ideale omstandigheden voor de groei van uva rara.

Hier staat hij aangeplant:

Uva Rara

Op zoek naar andere wijnen?