ITALIAANSE DRUIVENRASSEN

Italie is het land met de meeste inheemse druivenrassen ter wereld. De schattingen lopen uiteen hoeveel Italiaanse druivenrassen er daadwerkelijk zijn. Er wordt gesproken over in ieder geval 500 tot 1000. Op dit moment worden er van 352 verschillende Italiaanse druivenrassen IGT of DOC wijnen gemaakt.  

Druiven zijn het basismateriaal van wijn. Een druif moet alle ruimte krijgen om in een wijn te schitteren, vinden we. Daarom werken we met wijnproducenten die hun druiven niet verstoppen achter veel houtgebruik of andere wijnmaaktechnieken. Het karakter van een wijn ontstaat namelijk al in de wijngaard. Daar krijgen de druiven een behandeling op maat, zodat alle smaken zich maximaal kunnen ontwikkelen. Dit proeft u weer terug in de wijn. 

Misschien heeft u nog nooit van bepaalde druivenrassen gehoord die we hier bespreken. Laat u zich hier niet door afschrikken, kijk ook eens rond tussen de onbekende namen. Over ieder druivenras leest u hoe hij smaakt, waar hij voorkomt en welke producenten ermee werken. En natuurlijk welke van onze wijnen van deze druif zijn gemaakt. Geniet van de veelzijdigheid die Italië te bieden heeft. 

Bent u dus op zoek naar spannende Italiaanse wijnen, gemaakt van bijvoorbeeld bekendere rassen zoals Nebbiolo of Sangiovese kijk dan even rond op onze site. Maar ook obscure druivenrassen rassen zoals Camaiola en Biancolella vind je bij ons terug. Op dit moment hebben we Italiaanse wijnen van ruim 80 verschillende druivenrassen. En de teller loopt elk jaar op. Elk jaar vullen we onze portefeuille weer aan met nieuwe wijnen. In Italie raak je nooit uitgekeken of uitgeleerd.

Wil je alles weten over italiaanse druivenrassen lees dan de boeken van Ian d’Agata. Hij is de absolute meester op dit gebeid in beschrijft in zijn boeken de verschillende druivenrassen alsof het familieleden van hem zijn. Stuk voor stuk onmisbare naslagwerken voor de liefhebber.

Italiaanse druivenrassen

Verken de bekendste Italiaanse druivenrassen

LEES ALLES OVER ONZE ITALIAANSE DRUIVENRASSEN

A

B

C

D

E

F

G

I

K

L

M

N

P

R

S

T

U

V

W