Trulli Puglia

Zomer | Wijnen & Vakantiebestemmingen

Nog slechts een paar weken op de teller totdat de zomervakantie begint. Tot die tijd, of tijdens, kun je bij ons genieten van een heerlijke selectie zomerwijnen, maar waar moet je nou in Italië zijn om daar hetzelfde te doen?

We zetten een paar bestemmingen op een rijtje gezet. Heb je nog geen besluit genomen over je bestemming of ben je er toevallig in de buurt… dit zijn onze tips voor zomer 2016.

Torre-Sant-Andrea-Puglia-Italy
Puglia

Puglia staat ook wel bekend als de Cote d’Azur van Italië: eindeloze stranden, afgewisseld met steden en dorpjes die een rijke historie hebben. Puglia ligt in de hak van Italië. Het is een grotendeels verlaten gebied met landbouwbedrijven en enorme olijfboomgaarden. Deze olijfgaarden staan tussen natuurstenen muurtjes en er heerst een enorme rust.

Een van de kenmerkende bouwwerken in Puglia is de ‘trullo’, een klein, rond huisje met een kegelvormig dak. Je vindt deze trulli vooral in de Valle d’Itria. Met name de dorpjes Alberobello en Locorotondo zijn de moeite van een bezoek waard. Alberobello is een van de bekendste plekken uit de regio en staat dankzij de vele trulli op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Er is zelfs een kerk die bestaat uit verschillende trulli. 

De lange stranden zijn fantastisch voor kinderen. De temperatuur van het water is aangenaam en hij blijft heel lang ondiep, dus je kan er heerlijk in spelen.

Voor de ouders zijn er de wijnen gemaakt van Fiano en Vermentino, verfrissend en sappig. Van het rood kan je de instap primitivo‘s prima wat koelen. Ze zijn rijk, sappig en aards.

Lees verder over Puglia en ontdek meer over onze wijnmaker en de wijnen uit het gebied.

Costa amalfi
Costa Amalfi

Deze prachtige kust is zeer in trek bij de internationale jetset, dus als je Beyoncé wil spotten is dit de uitgelezen plek. De jetset verkeert voornamelijk op hun luxe jachten voor de kust, waar de huisjes tegen de steile hellingen lijken aangeplakt. Maar als je de drukke kust verlaat en reis een dertigtal kilometers landinwaarts laat je de drukte achter je en kom je in onontdekt gebied. Het dorpje Tramonti is de bakermat van de pizza, alleen al om deze essentie van het Italiaanse culinaire erfgoed moet je hier heen. Maar pas op, want hierna wil je niets anders meer en laat je Thuisbezorgd voor de rest van je leven links liggen. De wijnen van lokale druivensoorten als Biancazita/Ginestra en Biancolella  en Tintore zijn vaak gemaakt van 100 jaar oud wijngaarden en smaken net zo doorleefd als dat dat klinkt.

Meer weten over Costa Amalfi? Klik.

Laatste blogs