WIJNEN IN DE TUIN WIJNFESTIVAL 4 & 5 SEPTEMBER

 

De eerste editie van Wijnen in de Tuin bleek een daverend succes. In de zomer van 2020 werd de binnentuin een weekend lang omgetoverd tot Wijnfestival. Een uniek festival met enorm vel potentie, vandaar dat een tweede editie natuurlijk niet kon uitblijven. In het weekend van 4 & 5 september van dit jaar, zal de binnentuin van Hermitage Amsterdam opnieuw transformeren tot een openlucht wijnfestival vol wijn, muziek en hapjes.

Kwaliteitswijnen

Tijdens Wijnen in de Tuin staan kwaliteitswijnen centraal, van Europese klassiekers tot aan Nieuwe Wereldwijnen. Het festival biedt een tiental wijnimporteurs een plek om hun mooiste wijnen te presenteren en laten proeven. Wij zijn dit jaar toegevoegd aan de line-up van in totaal 10 wijnimporteurs met ieder zijn eigen specialisatie.

Een wijnfestival dat uitermate geschikt is voor zowel de ervaren als de onervaren wijnliefhebber. Wijnen in de Tuin is bij uitstek een wijnfestival om laagdrempelig veel te leren over wijnen. Je leert er je smaak kennen en gaat op ontdekkingstocht naar jouw favoriete wijn, druif en regio. De meer gevorderde wijnliefhebbers zullen verheugd zijn over de bijzondere en zeldzame wijnen die verkrijgbaar zijn en kunnen hun wijnkennis testen.

De Binnentuin

De prachtige binnentuin is de grootste door één gebouw omsloten binnentuin in het centrum van Amsterdam. Vroeger werd hier wasgoed te drogen gelegd op zogenaamde bleekvelden, stond er de eerste cv-ketel ter wereld, werden hier ossen geslacht en konden de bewoners tuinieren en de kippen verzorgen

Die drukte is hier voorbij. Nu is de binnentuin een oase van rust, waar iedereen onder de oude kastanjes, op het gras of de hardstenen randen van kan genieten, want de tuin is vrij toegankelijk.

In 2020 streek Wijnen in de Tuin neer op deze bijzondere plek en vormt sindsdien de thuisbasis

Het belooft een weekend gevuld met bijzondere wijnen, heerlijke borrelplanken. Vergeet je dansschoenen niet aan te doen!  De huis-DJ zal voor lekkere deuntjes zorgen.

Kortom dé perfecte plek om met vrienden te proosten en te genieten van een uitzonderlijk wijnfestival!

Entree 2,50 euro,  bekijk het programma op Hermitage.nl

– WINE LINE UP –
Arisz et al. / De Ciderman / De Wijnwinkel / Wijnkameel / Willem’s Wermoed / Au Paradis / Verkerk / Daxivin / New World Wineries

zaterdag 4 september 14.00-19.00 uur / zondag 5 september 14.00-18.00 uur / Amstel 51 – Amsterdam

Laatste blogs