overzichtsproeverij

Terugblik Overzichtsproeverij 2014

Afgelopen weekend presenteerden we een groot aantal van onze wijnen op de jaarlijkse overzichtsproeverij. Maar liefst 8 producenten waren persoonlijk aanwezig om hun wijnen te presenteren. De twee dagen waren zeer druk bezocht, in totaal kwamen ruim over de 300 mensen langs om te proeven. De producenten waren bijzonder enthousiast over de”kwaliteit” van de bezoekers. De kennis van Italiaanse wijnen is hoog in Nederland vertelden ze. Dus dank aan allen die geweest zijn om Nederland zo op de kaart te zetten.

Een aantal wijnen sprongen eruit op deze proeverij. Voor het wit behoorden tot de favorieten de Weissburgunder 2013 van Gumphof, Fiano di Avellino van Ciro Picariello en de Etna Bianco van Girolamo Russo. Voor het rood met stip de wijnen van Valentia Cubi en de Rossoluna van Fratelli Alessandria. De verticaal proeverij bij Le due Terre, maakte diepe indruk op de mensen. Grote wijn uit zo’n onbekend gebied van totaal onbekende druivenrassen (Refosco en Schioppetino).

Graag bedanken we Figo van Onna en Merijn van Foyer voor hun gastvrijheid en goede zorgen. Het pop-up restaurant zal nog maar tot en met januari bestaan, dus grijp nog je kans om de moderne Nederlandse keuken bij ze te proeven. Absoluut een van mijn favoriete restaurants van Amsterdam.