Ter nagedachtenis aan Alexander Gottardi

Vol ongeloof ontvingen wij vorige week het verdrietig nieuws uit Oostenrijk van het plotselinge overlijden van

Alexander Gottardi

15 mei 1961 28 mei 2022

In januari 2011 schreven we een memoriam naar aanleiding van het overlijden van Bruno Gottardi. Een droevige en impactvolle gebeurtenis. Vandaag schrijven we deze brief ter nagedachtenis aan zijn zoon Alexander Gottardi.

De Gottardi familie is al meer dan honderd jaar succesvol als wijnimporteur in Innsbruck en sinds de midden jaren tachtig als wijnproducent in Sud Tirol. in Met een vader als wijnhandelaar, groeide Alexander op in de wijn. Jarenlang reisde hij de wereld over opzoek naar de meest indrukwekkende wijnproducenten, waarna hij in 1984 instapte bij het bedrijf van zijn ouders. Als linkerhand van zijn vader deed hij ervaring op in de wijnhandel en later in de wijngaard. In 2011 werd hij na het overlijden van zijn vader de voorman van Weingut Gottardi.

Bezoek in maart
Begin maart van dit jaar reisden we af naar Noord-Italië. Op de derde dag van onze reis brachten we een bezoek aan Weingut Gottardi, waar we ontvangen werden door de goedlachse Alexander. We kregen zoals altijd een uitgebreide rondleiding door de kelder samen met de drie meegereisde sommeliers luisterde we naar zijn filosofie en werkwijze.

Alexander geloofde niet in marketing, hij liet zijn wijnen spreken. Trots als hij was vertelde hij over zijn toekomstplannen op de wijngaard. Het vooruitzicht was om een jaar na ons bezoek volledig met pensioen te gaan en afscheid te nemen van zijn baan als directeur van de Gottardi Vinotheek in Innsbruck, Oostenrijk.

Zijn pensioen wilde hij doorbrengen op anderhalf uur rijden van Innsbruck, in Italië op zijn geliefde weingut. Een troost dat we Alexander nog hebben mogen spreken, een groot verdriet dat dit de laatste keer is geweest.

Alexander Gottardi: vader, echtgenoot, zoon, vriend en meesterlijk wijnmaker.

Onze condoleances en gedachten gaan uit naar de familie en naasten van de Gottardi familie.

Enoteca Sprezzatura

Laatste blogs