SPREZZATURA X TREES

We werken samen met de tofste nieuwe restaurants van Amsterdam en brengen samen spannende wijnboxen uit! Deze week is de beurt aan TREES op de Zeedijk. Chef Amadou Dia deelt drie van zijn recepten en Sommelier Wies kiest daar haar zes favoriete Sprezzatura wijnen bij uit. Slechts gelimiteerd beschikbaar!

Trees opende eind 2023 haar deuren in een prachtig historisch pandje op de Zeedijk. Acteur en horecaondernemer Géza Weisz en chef Amadou Dia sloegen hierbij voor de tweede keer de handen in elkaar na het eerdere succes van Restaurant Gertrude in West. De twee lijken een voorliefde te hebben voor ouderwetse damesnamen, ook in het interieur zijn elementen te vinden die het nostalgische gevoel van een klassieke bistro in Parijs doet aanwakkeren. Een prikkelend contrast met de hoge ambities van de jonge chef Amadou Dia, die vanachter de bar moderne en goed uitgedachte gerechtjes bereidt in een vast 4, 5 of 6 gangen menu.

Amadou beweegt op het snijvlak tussen comfortfood en fine dining, laagdrempelige bordjes en gastronomie, gerechten met klasse, finesse en soms humor. Een stijl die ook in de wijnkaart wordt doorgetrokken, met een interessante mix van grote wijnen uit de Bourgogne of Toscane, en obscuurdere, meer avontuurlijke en betaalbare wijnen uit de krochten van het Europese wijnlandschap.

Onder het restaurant zit een stiekem barretje verscholen waar je in een soort intieme speak easy vibe kunt genieten van een goede cocktail, een uitstekend glas wijn en – als je mazzel hebt – van de draaikunsten van Sloopkogel Wies, die met hetzelfde gemak de voorkant van het restaurant draait als dat ze de kelderbar op z’n kop zet.

Trees heeft dus heel veel te bieden en is wat ons betreft een zeer waardevolle toevoeging aan het Amsterdamse horeca spectrum.

We zijn trots om met Trees samen te mogen werken en zetten ze dan ook graag in de spotlights middels onze Trees x Sprezzatura wijn-spijsbox!

De recepten van Amadou Dia: Bisque, zeebaars & prei | Hangop , lavendel & karamel | Radijs, knoflook & kervel

Laatste blogs