Restaurant Barracuda: 3 recepten & 6 wijnen van het leukste visrestaurant van Nederland!

Restaurant Barracuda opende in de zomer van 2023. De gebroeders Maus en Daan Meeuwig en Joey Baal sloegen hiervoor de handen ineen. Maus en Joey kenden elkaar al jaren van onder andere Restaurant Toscanini. Het leek ze wel lachen om samen met Daan de lege loods naast de werkplaats van Daan en Maus in Noord om te bouwen tot visparadijs.

En zo geschiedde. Daan en Maus zijn nogal handige jongens en die stampten in no time een keuken en een inriching uit de grond. Reden een boot, robot en een bellenblaasmachine naar binnen als versiering en zetten de frituur aan. Een klein jaar later zitten er op zaterdag 800 mensen te eten en is het er een groot feest.

De chefs koken no nonsens visgerechten zoals je het eet als je op vakantie bent. De gerechten vallen en staan bij top verse vis, dus zorg dat je dat in huis haalt. Onze tip voor Amsterdammers is de (stalen) Viskraam van Siem Schilder op de Albert Cuypstraat.

DE 6 FAVORIETEN VAN BARRACUDA

Onze absolute topper op de wijnkaart van Barracuda is de Filetto van wijnhuis Sabbionare. Elke maand leveren we tientallen dozen witte wijn, gemaakt van de meest gewaardeerde druif uit de Marken. Druk op de groene knop onderaan en ontdek alle favoriete Sprezzatura wijnen van Barracuda!

De Wijnselectie van Barracuda

Laatste blogs