Buren in Piëmonte, buren in Winelife

In november brachten wij een bezoek aan Piëmonte, in het noordwesten van Italië. Elk jaar reizen wij meerdere keren af naar Italië, opzoek naar nieuwe aanwinsten, maar voornamelijk om al het nieuws te proeven bij onze huidige producenten.

In de kleine gemeente Verduno, dat 523 inwoners telt, kennen we de weg naar wijnhuizen Castello di Verduno en Fratelli Alessandria inmiddels erg goed.

Met hun basis Barolo maken de gebroeders Alessandria een statement als het gaat om Italiaanse wijn in het algemeen, en Barolo in het bijzonder. Daar zitten de zuren en tannines zoals dat absoluut hoort. Maar wat een balans, met rijp fruit en sappige lekkere smaken! Dat kunnen alleen de besten. Lees meer

De Burlotto familie kocht in 1909 het Castello van het Huis van Savoie. Castello di Verduno biedt wijnen met een klassiek en elegant profiel, gemaakt volgens de oudste tradities. Authentieke terroirwijnen, die het beste van de  Langhe tot uitdrukking brengen. Lees meer

Twee Barolo producenten die ons jaar in, jaar uit blijven charmeren en verassen met topwijn! Dat beiden wijnhuizen prachtwijnen valt terug te lezen in de proefnotities van Winelife.

Fratelli Alessandria, Barolo (2017)
Stoere dinerwijn, mooi om te geven.

“Klassiek. Zwoel. Herfstig, Complex. Flinke zuren. Flinke tannines. Een donkere, stoere wijn. Maar wel rijp, sappig fruit. Drinken bij een stevige maal” Winelife (2022)

Castello di Verduno, Monvigliero riserva barolo (2011)
Hemelse Barolo, staat als een huis

“Zo zacht, zo complex, zo aromatisch, zo Barolo. Bakken met rijp rood fruit naast hard, espresso en soepel leder. onverwacht rijpe tannines, krachtige zuren, perfect geïntegreerd. Ellenlang genieten van elke slok. Dubbel en dwars waard.” Winelife (2022)

Nog tot en met 31 januari 2022 ontvang je 15% korting op je favoriete Italiaanse wijnen.

Kortingscode:
DRYJANUARY2022

Welke wijn ga jij proeven?

Laatste blogs