Panettone met Mascarpone en kweepeer

Panettone met Mascarpone en kweepeer

Ingrediënten

  • Panettone van Ca’Rugate
  • Kweeperen (koop er genoeg, het recept is heerlijk en je kan de peren na het stoven lang bewaren)
  • Suikerwater:
  • Halve kilo suiker
  • Halve kilo water*

*Belangrijk dat het gelijk gewicht is! Vandaar de aanduiding in kilogram.

Bereidingswijze

Zet water en suiker op en verhit, als de suiker gesmolten is is het klaar.

Breng de suikerstroop op smaak met:
Vanillestokje
Steranijs
Kaneel
Kruidnagel

Schil de kweeperen en snijd ze in kwarten. Het klokhuis kun je erin laten zitten, want dit is makkelijker te verwijderen als de peren gaar zijn en het geeft pectine af aan het suikerwater. Bewaar de schillen, want daar zit de meeste smaak en geur in. Je kunt ze samenbinden met wat touw. Doe de peren en schillen in het suikerstroop in een pan en dek de pan goed af met een deksel of aluminiumfolie. Ze moeten zes tot acht uur in een oven op 90 graden staan. Dit kan ‘s nachts of als je vroeg begint. Als je de peren eruit haalt, zijn ze diep rood en hebben ze een prachtige kleur.

Ca’Rugate, bekend om hun prachtige wijnen, maakt ook heerlijke panettone om de feestdagen mee te vieren! De panettone is te koop bij ons in de Enoteca.

Snijd dikke plakken van de panetone en rooster ze. Snijd het klokhuis uit de kweeperen. Maak de mascarpone op smaak met wat stoofvocht van de peren. Leg alles op een bord.

Wijnsuggestie

Sabbionare | Verdicchio passito “Poesia” 2018

 

 

Laatste blogs