Geopend: Onze nieuwe website | Webshop en cursus ineenwww.verkerk-wijnimport.nl is vernieuwd. Wat is er veranderd? U kunt nu heel eenvoudig wijn bestellen in de webwinkel en binnen een paar dagen staan de flessen bij u thuis. Maar we zijn vooral trots op de uitgebreide beschrijving van onze portefeuille op de site, Niet alleen uitgebreide notities over onze wijnen maar ook van de druiven waar ze van gemaakt zijn. Italië herbergt honderden verschillende druivensoorten – de bij de goegemeente bekende chardonnays nog niet eens meegerekend. Misschien maken die talloze druivensoorten u nieuwsgierig om eens flink te gaan rondneuzen, maar het kan ook zijn dat u door de bomen het bos niet meer ziet. In beide gevallen willen we u graag van dienst zijn, op een duidelijke een overzichtelijke manier. We hebben ons assortiment onderverdeeld in de categorieën druivensoorten, wijnstreken en producenten. Begin uw reis door Italië op onze website, we zijn benieuwd waar deze eindigt.

De website als wijncursus

Iedere wijncursus begint met een driehoek op het schoolbord. Bij elk punt staat één van de woorden druivensoorten, wijnstreken en producenten. Deze drie-eenheid bepaalt altijd wat er in de fles zit:

  • Druiven vormen het basismateriaal van wijn. Dat wat de natuur geeft, is een goed begin. Alle druiven hebben hun eigen smaakkarakter.
  • Wijnstreken zijn de context waarin de druiven tot groei en rijpheid komen. De omgevingsfactoren proef je, en dat is maar goed ook.
  • Producenten geven de wijn plezier. Net als een kok: die heeft talent om voedzaam eten ook nog eens lekker te maken. Een goede producent heeft talent voor lekkere wijn. Daarnaast is ook zijn visie belangrijk, die bepaalt de richting voor de toekomst.

Vanuit deze invalshoeken maakt u op onze site een wandeling naar keuze door het Italiaanse landschap. U komt langs nieuwe druivensoorten, gebieden waar u altijd al heen wilde en eindigt misschien op ons blog. Als u al weet welke wijn u wilt bestellen, kunt u ook direct naar de webwinkel gaan. We nodigen u graag uit om rond te kijken op www.verkerk-wijnimport.nl. We wensen u veel plezier en zien u graag terug tijdens een proeverij of op de website.


Salute,

Mattijs Koornneef en Gijs Thio

Laatste blogs