Maart: Meet the Team #2 – Aynsley van Es

Zoals veel van jullie misschien wel weten leverden we tot 16 maart 2020 onze wijnen vooral aan de horeca. Toen was er door Corona ineens een lock down en na 30 jaar dienden we ons plotsklaps opnieuw uit te vinden. Gamechanger. We stampten een nieuwe webshop uit de grond, ontdekten deels nieuwe talenten in onszelf, omarmden nog meer de social media en maakten vele nieuwe vrienden. Zowel off- als online.Dankzij jullie support bestaan we nog steeds en hopen we in de toekomst nog sterker te staan dan ooit tevoren. Graag stellen we ons deze maand eens allemaal persoonlijk aan jullie voor en vertellen we hoe wij bij elkaar gekomen zijn. We stellen allemaal een verzameldoos samen met bijzonder wijnen die veel indruk gemaakt hebben.Als tweede in deze voorstelronde is Aynsley van Es aan de beurt. Ooit begonnen als onze koerier, inmiddels uitgegroeid tot stille kracht en motor van het bedrijf.  #Squadrasprezzatura
#2: Aynsley van Es – “The Organizer”
Als student werkte ik als koerier voor een worstenmakerij. Hiermee reed ik heel Amsterdam door om delicatessenzaken en restaurants blij te maken met de mooiste worsten, waaronder Sprezzatura. Mattijs had in diezelfde periode ook een koerier nodig en zag in mij de perfecte persoon om dat te gaan doen. Als student zag ik dit natuurlijk als een leuke zomerbaan en als een mooie bijverdienste, om na de zomer weer te kunnen studeren. Nu zeker 7 jaar later kan ik wel zeggen dat het plan niet gelukt is en ben ik toch langer blijven hangen dan ik had verwacht. In het begin moest ik nog veel leren, zeker op het gebied van wijn, want ik dronk op het moment dat ik begon bij Sprezzatura nog geen druppel wijn. Mijn eerste ervaring met een Barbaresco weet ik nog goed. Na een leverdag kwam ik in de winkel mijn collega’s tegen, die het nieuwe jaartal Cantina del Pino Barbaresco open hadden getrokken om te proeven. Ze boden mij een glas aan om te kijken wat ik ervan vond. Bij mijn eerste slok vroeg ik me alleen maar af: “Is dit nu die zure rommel die ik bij al deze geweldige restaurants lever???” Maar in de tussentijd door veel te proeven en geweldige leermeesters om me heen te hebben die vol passie over wijn praten, kan ik nu wel zeggen dat ik ook verliefd ben geworden op de heerlijke wijnen en ons prachtige assortiment. 

Ca’ Rugate | Amedeo

Sinds jaar en dag werken we met Ca’ Rugate als producent en hun Spumante blijft elk jaar geweldig. Zeker in deze tijd, geeft het net dat beetje extra jeu aan een avondje thuis. Complexiteit en intensiteit die zeker niet onder doet voor Champagne!

Pacherhof | Riesling

Het is erg bijzondere man, Andreas Huber, maar hij maakt geweldige witte wijn. Zijn Riesling is dan toch wel mijn favoriet. Aromatisch, zuren, mineraliteit. Je komt het allemaal tegen, waardoor geen slok verveelt. En het is ook nog eens de favoriet van mijn schoonvader!

Tenute Bosco | Etna Bianco

Sinds vorig jaar een nieuw aanwinst in ons assortiment, maar nu al een vaak terugkomende gast aan tafel. Je krijgt namelijk samen met veel gerechten een prachtige combinatie. Zeker nu we allemaal wat creatiever moeten zijn in de keuken als we wat speciaals willen eten, zorgt deze wijn voor mooie ervaringen. Etna Bianco kan als het jong is vaak nog hard en bitter zijn, maar daar heeft deze geen last van. Prachtig elegant glas met mooie zuren.

Pfannenstielhof | St. Magdalener

Een favoriet! De St. Magdalener is grotendeels gemaakt van Vernatsch, waardoor het een fijne lichte rode wijn is. Na het openen van de fles is die altijd in no time op, dus pas op. Op zichzelf al heerlijk, maar zeker ook met lichte vleesgerechten. Johannes Pfeiffer heeft zich overtroffen met deze wijn. En vergeet de fles niet eerst nog een beetje te koelen voor openen. Nog meer genot op die manier!

Fratelli Alessandria | Nebbiolo

Nebbiolo mag niet ontbreken in mijn lijstje, het is toch de klassieke Italiaanse druif van de Barolo wijn. Deze van Fratelli Alessandria is een heerlijke versie en doet niet veel onder voor de grote broer Barolo. Vittore Alessandria is een leuke vent, waar je goed mee kan lachen. Zijn wijnen geven ook dat plezier en een groot doordrink gehalte.

I Suoli | Etna Rosso “Piripicchio”

Zoals je misschien kan concluderen uit mijn lijstje, heeft de Etna een speciaal plekje voor mij. Het is een geweldig gebied, waar ze prachtig uitgesproken wijnen maken. Daar is de Etna Rosso van I Suoli er een van. Guiseppe Russo, Dante Pasquale en Emiliano Falsini hebben het beste van 3 werelden bijeen gebracht bij deze wijn.

Laatste blogs