Le ragnaie | dit weekend bij Harold Hamersma in het NRC

In 2010 (oogst 2008) zijn we begonnen met de biologische Montalcino wijnen van Riccardo Campignotti’s domein Le Ragnaie. Na een jarenlange zoektocht in Montalcino en omgeving die vooral diepe dalen kende van ongekende teleurstelling hadden we het gevoel dat we met zijn wijnen uit Montalcino eindelijk thuis waren gekomen. Dat dacht iedereen die de wijn proefde ook onze eerste pallet rosso en brunello di Montalcino  was dan ook in no time uitverkocht.

Gelukkig hebben we op tijd een flinke reservering gemaakt voor oogstjaar 2009. Wat we al uit tank geproefd hadden overtuigde ons dat 2009 nog mooier zou worden dan 2008. En dat is ook zo gebleken. Riccardo legt een ongekende verfijning in zijn wijnen. Complexe aroma’s van thee, sinasappelzest en Kamfer geven het fruit een diepe complexiteit. Hij laat de sangiovesedruif schitteren in al haar glorie.

Bestel hem hier

Laatste blogs