producentenbezoek

2014 | Een korte terugblik

In 2014 bezochten we 21 van onze eigen producenten, 16 (potentiële) nieuwe producenten, de grootste wijnbeurs van Italië in Verona en 9 professionele proeverijen in Nederland. We legden tijdens de bezoeken in Italië 4283 km af, huurden 5 auto’s, sliepen in 14 verschillende hotels en een paar keer bij de producent.

We namen deel aan de Italiaanse Wijn Vakdag, het allereerste Bacchus Wijnfestival in het Amsterdamse Bos en organiseerden in het najaar onze tweedaagse overzichtsproeverij in het Felix Meritis, samen met Bolomey en zijn Franse wijnen.

We voegden drie authentieke wijnmakers aan ons producentenbestand toe: Valentina Cubi met haar prachtige Valpolicella’s, La Marca di San Michele en zijn zuivere Verdicchio en Fattoria di Sammontana met de geweldige Alberese, Chianti en Vin Santo.

We zagen veel, heel veel nieuwe gezichten in de winkel en kregen per week gemiddeld 24 vragen over wijn-spijs combinaties. We hielden onze vinger aan de culinaire pols door van Alba tot Kopenhagen in de meest vooruitstrevende restaurants te eten en te drinken (!). We kochten en lazen 11 nieuwe wijnboeken, proefden behalve Italiaanse ook vele Franse, Duitse, Spaanse en Oostenrijkse wijnen. We spraken tientallen Italiaanse producenten, agenten van producenten en agenten van agenten van producenten (op bezoek in Nederland).

Kortom, 2014 was druk, spannend, enerverend, leuk, leerzaam en inspirerend. Kom maar op met 2015!

Laatste blogs