Het financieel dagblad hartje Sprezatura

Zoals de meesten van u al wisten levert Enoteca Sprezzatura al jaren Italiaanse kwaliteitswijnen aan de horeca in Amsterdam en ver daar buiten. Sterker nog, vóór de lock downs waren we voor ruim 90% afhankelijk van onze trouwe horeca klanten. De kans is groot dat u al eerder van één van onze wijnen heeft genoten in een fijn Amsterdams etablissement dan dat u een stap in onze winkel had gezet.

Toen echter alle restaurants vorig jaar op slot moesten waren we heel blij dat we de winkel hadden om op terug te vallen. Er stonden opeens rijendik dorstige mensen voor de deur die zich realiseerden dat je bij ons in de winkel voor relatief weinig geld wijnen van fantastische kwaliteit kan kopen, wijnen die in de restaurants de hoofdprijs kosten.

Hilary Akers
Niet alleen de winkel heeft ons geholpen het hoofd boven water te houden. Uiteindelijk komt kwaliteit gelukkig altijd bovendrijven, zo weet ook Hilary Akers van het Financieel Dagblad. Hilary is één van de meest invloedrijke wijnschijvers van dit moment met vaste wijnrubrieken in het Financieel Dagblad en Perswijn.

Ze opereert veelal in de schaduw van de bekendere wijnschrijvers, waarbij je soms het gevoel hebt dat je geen pagina kunt omslaan of je komt ze weer tegen, een supermarktwijn de hemel in prijzend. Hilary schrijft haar artikelen vanuit haar zeer brede kennis als historicus en vinoloog en ervaring als kok, meestal met een helder thema als kader.

Zo hebben de afgelopen jaren “vulkanische wijnen”, “witte blends”, “wijnen bij chocolade” of “beste aglianico” de revue gepasseerd als thema. Hierbij deed ze een beroep op de beste wijnimporteurs om wijnen in te zenden die binnen het betreffende kader zouden vallen. Met de grootste zorgvuldigheid en integriteit heeft Hilary steeds weer een prachtige selectie gemaakt van wijnen die er voor haar persoonlijk uitsprongen. En telkens weer resulteerde dit in boeiende artikelen, leuk om te lezen en gemarmerd met nieuwsgierigheid en research.

Duwtje in de rug
Wij zijn trots en dankbaar dat we geregeld in de selectie van vijf beste wijnen uit de betreffende categorie zijn geëindigd. De goede publiciteit heeft ons tijdens de afgelopen moeilijke periodes steeds het duwtje in de rug gegeven dat we op dat moment nodig hadden om weer vooruit te kijken.

Met gepaste trots presenteren we daarom deze week een wijnbox met 6 van onze parels waar Hilary Akers namens het Financieel Dagblad de afgelopen periode zo enthousiast over was, dat ze eervolle vermeldingen in het FD hebben gekregen. En om het geheugen nog maar even op te frissen, zetten we de quotes nog even op een rijtje in onderstaand button.

Laatste blogs