Gastronomische literatuur bij Sprezzatura

Wijn is meer dan een alcoholische vloeistof achter een etiket. Bij Sprezzatura hebben we het dan ook vooral over wat er ìn die fles zit. De herkomst, de druif en over de producent die de wijn gemaakt heeft. En zo is voedsel is ook niet alleen maar benzine voor je lichaam, een grondstof die de motor doet lopen. Achter elk product zit een verhaal, achter elk gerecht een herkomst en achter elke bereiding een herinnering. Om deze boeiende wereld verder te ontdekken verkopen we sinds kort ook gastronomische tijdschriften bij Sprezzatura.

Toevalligerwijs zijn deze tijdschriften op dit moment afkomstig uit Amerika. Vooral kleinschalig uitgegeven, dus niet om de pagina een advertentie, maar de focus op de inhoud. Frisse verhalen van mensen uit culinaire wereld, maar ook van daarbuiten; wetenschappers, filosofen en liefhebbers.

Meatpaper | Your journal of meat culture

Niet zozeer een culinair tijdschrift als temeer, zoals de titel al zegt, een tijdschrift over de cultuur van het vlees en eten ervan. Brede veelzijdige inzet die doet nadenken over de invloed die vlees heeft en het belang wat er aan toe wordt gedicht binnen onze cultuur. Zeer verschillende invalshoeken en natuurlijk ook een culinaire link.

Remedy Quarterly | Stories of food, recipes for feeling good

Dit tijdschrift lees je ’s avonds op de bank, geheel ter ontspanning. Een verzameling recepten, culinaire herinneringen en visies op onze eetcultuur en op die van de rest van de wereld.

Lucky Peach

Vanaf issue 1 een absoluut culttijdschrift. Een samenwerking tussen David Chang van restaurant Momofuku en uitgever Peter Meehan. Ze zijn wars van elke conventies en maken een tijdschrift voor en door de top van de culinaire wereld. Het feit dat Anthony Bourdain hier in vaste dienst is geeft het culinaire cowboy gehalte weer. Deze jongens laten zich in geen enkele hoek drukken en maken een campy tijdschrift, geheel eigentijds vormgegeven en boordevol info over wat er op dit moment speelt in de culinaire wereld en ook vaak hoe je dat klaar maakt. Issue 5 ligt nu in de winkel.

Laatste blogs