druivenknuffelaar

De druivenknuffelaar is terug

Il ritorno del coccolone delle sue uve

Guido Porro, de druivenknuffelaar, is terug, of eigenlijk: de wijnen van de nieuwe jaargang zijn binnen. Wederom verrast Guido ons met zijn sappige zoetgevooisde Piemontese wijnen die allesbehalve niemendalletjes zijn.

Sappige en krachtige Dolcetto, vol klein bosfruit, framboos en souplesse. Nergens aangedikt of de beschaduwde duistere kant opgezocht. Piacevole.

Zijn Barbera uit de Vigna Santa Caterina is vol en aards, kruidig en diep. Opgevoed op grote houten foeders.

Van zijn nebbiolo camilu maakt Guido 2000 flessen. Dit jaar heb ik daar 300 flessen van kunnen krijgen. Bij Guido denk je bij nebbiolo aan rozenblaadjes, kersen en sap en daar stiekem en op kousevoetjes achteraan: structuur en tannine. Geweldige balans.

Als laatste de top cuvée van Porro de Barolo Lazzairasco. Een van de mooiste Barologaarden van Serralunga in een groot hoefijzervormig amphitheater met een geweldige expositie. Guido zijn Barolo is een van de weinigen die ik al jong toegankelijk vind. Het fruit voelt zo gezond, rijk, rijp en vrolijk dat het de intense structuur die eronder ligt als een zijden deken heeft afgedekt. Bij Porro lijkt het allemaal zo eenvoudig en simpel maar stille waters hebben diepe gronden.

Laatste blogs