DEZE WEEK UITGELICHT: BAR BELLINI

WE BUNDELEN ONZE KRACHTEN MET TOPRESTAURANTS

Het draait bij Enoteca Sprezzatura om wijn en spijs. Goed eten en goede wijn hebben de kwaliteit om elkaar naar grotere hoogte stuwen waarbij beide elementen nog meer kunnen schitteren. En wie kunnen we beter inschakelen om deze boodschap met jullie te delen dan onze restaurants? We vroegen een paar van onze leukste restaurateurs om hun recepten met ons te delen en daarbij hun favoriete Sprezzatura wijnen uit te kiezen. Die bundelen wij dan voor je in een mooie wijn/recepten box waar je thuis mee aan de slag kan!

Deze week zetten wij een relatief nieuwe klant in de spotlights: Bar Bellini

Bar Bellini opende vorig jaar in het voorjaar voor het eerst haar deuren in het bruisende hart van De Pijp aan de Ferdinand Bolstraat. De mannen achter het succes van Brasserie Lolita creërden een bruisende zaak met Italiaanse inborst waar je als gast de hele dag door je lol op kan. Goed lunchen is vaak lastig in Amsterdam maar bij Bellini kan je overdag terecht voor ruim belegde focaccia’s, knetterverse salades of hartverwarmende melanzane. ‘s Avonds komt de schitterende zaak nog beter tot zijn recht. Vanachter de stijlvolle art deco bar als stralend middelpunt van de ruimte worden spannende cocktails bereid. Tegenover de bar bevindt zich de open keuken waar de witte brigade Italiaans geïnspireerde troostrijke gerechtjes maakt. Lekker tafeltje vol laten zetten met knappe gerechtjes om te delen. Of lekker zelf opeten, als je geen deler bent. Ook de toffe wijnkaart verdient een eervolle vermelding met een ruime keuze aan Italiaanse wijnen uit alle hoeken van Italië. Kortom, De Pijp is een geweldige nieuwe hotspot rijker, en eentje waar ons hart een sprongetje van maakt!

We vroegen Bar Bellini om wat culinaire geheimen met ons te delen, en ze hebben ons verrast met drie heerlijke antipasti.  Hun eigen versie van de klassieke Carpaccio, een Crudo di Pesce  en Italiaanse Lofsalade. Deze gerechten zijn ideaal voor het zonnige weer dat ons aankomend weekend te wachten staat.

Laatste blogs