Deze week in de Spotlight: Restaurant en wijnbar Sinck  

Deze maand staat bij Sprezzatura in het teken van Wijn en Spijs. Goed eten en goede wijn kunnen elkaar tot nog grotere hoogte stuwen. En wie kunnen we beter inzetten om deze boodschap uit te dragen dan onze belangrijkste ambassadeurs: De Restaurants waar we wekelijks aan leveren.  

In de komende weken bundelen we de krachten samen met onze restaurants en zetten we iedere week een ander restaurant in de spotlight. We hebben de chefs gevraagd om hun recepten te delen en de sommeliers gevraagd om daar zes wijnen bij uit te zoeken. Deze recepten en wijnen voegen we samen in een unieke wijnbox die we uiteraard aanbieden tegen een aantrekkelijke prijs! Zo kun je in je weekend je vrienden trakteren op geweldige restaurantwaardige gerechten met perfect bijpassende wijnen!  

Deze week in de Spotlight: Restaurant en wijnbar Sinck  

Sinck is een eigentijds restaurant op de Prinsengracht dat je onder de bistronomie-stroming zou kunnen scharen. Heerlijke, Frans gestoelde comfort food gerechten van uitzonderlijke kwaliteit. Die hoge kwaliteit komt niet uit de lucht vallen. Eigenaren Sabas Joosten en Sander Bierenbroodspot verdienden hun sporen in verschillende topzaken in Nederland waaronder de Librije en Okura. In hun eigen zaak sturen de heren weg van over gecompliceerd sterrenvoer en gaan ze terug naar de essentie: goede gerechten van hoogwaardige ingrediënten, een geweldige wijnkaart en een laagdrempelige setting die een breed publiek aanspreekt.  

Sinck ging open ten tijde van corona maar zelfs de pandemie heeft het succes van de zaak niet kunnen stuiten. In het souterrain onder het restaurantgedeelte zit een knusse wijnbar waar je een glas kan drinken uit de indrukwekkende wijnselectie van sommelier Sabas. De wijnkaart is zeer zorgvuldig samengesteld en ingedeeld op druivenras in plaats van land. Sabas denkt meer vanuit smaakprofielen dan vanuit landen. Als je dus weet dat je zin hebt in iets fris als bijvoorbeeld Sauvignon, dan vind je die allemaal bij elkaar. Ik vind dat een hele slimme opzet. Zo hoef je niet van achter tot voor de hele kaart door, maar ben je meteen waar je zin in hebt. 

Ik leerde Sabas kennen als de sommelier bij De Librije waar we een aantal jaren prettig samengewerkt hebben. Ik was dus ook blij verrast met zijn komst naar Amsterdam met een eigen zaak. We stelden Sabas een aantal vragen om achter hun keuze voor Sinck en de hoofdstad te komen. 

Hoe kennen jij en Sander elkaar? 
“Een gezamelijke kennis en ex-collega: Maik Kuijpers waarmee Sander werkte bij Carstens en ik daarvoor bij De Librije stelde ons aan elkaar voor.” 

Waar ontstond het idee voor Sinck? 
“Voor ons beide gold dat de uitdaging van het ondernemerschap ons trok, maar we de uitdaging niet alleen aan wilden gaan. We raakten in gesprek en zagen in elkaar aanvullende kwaliteiten. Allebei hebben we de nodige ervaring opgedaan op sterrenniveau en deze ervaring willen we gebruiken in het neerzetten van een fijne plek met goed eten, goede wijn en goede service in huiselijke, toegankelijke setting.”

Waarom kozen jullie voor Amsterdam? 
“Voor ons (en onze financiers) de logische plek omdat we denken dat de concentratie echte liefhebbers van eten en drinken hier het grootst is. We denken dat ons idee hier het best past.

Waarom koos jij voor wijn als beroep?
“Ooit wilde ik voetballer en later advocaat worden maar vind dat ik nu het mooiste vak uitoefen dat er is. Wijn gaat om delen en genieten. Je proeft en drinkt meestal in gezelschap en wijn gedijt bij rust en aandacht. Hoe mooi is het gasten mee te nemen in wat jij tof en goed vindt en ze daarvoor enthousiast te maken?!

 

Laatste blogs