De perfecte Scroppino

Bereidingstijd: 15 minuten | Personen: 1*

Scroppino
Een Scroppino is niet alleen heerlijk op een warme zomeravond als digestief, maar maakt ook de sfeer tijdens de feestdagen in de winter nog feestelijker. De romigheid, gecombineerd met de alcoholische toets en de frisheid van citroen, zorgen ervoor dat deze cocktail door bijna iedereen gewaardeerd wordt. Het is de perfecte afsluiter van een maaltijd of om tussen verschillende gerechten door te serveren. De Scroppino is ontstaan in de regio Veneto, waar het nog steeds “sgropin” wordt genoemd. Bovendien wordt het ook gebruikt om het gehemelte te “reinigen” na een maaltijd met schaaldieren, zeevruchten en vis. Probeer een Scroppino eens uit en laat je verrassen door de heerlijke smaak!

Dit heb je nodig
Om een ijskoude Scroppino te maken heb je het volgende nodig:

 • Blender/Mixer
 • Champagneglas
 • Citroen sorbet
 • Prosecco
 • Vodka
 • Citroen

Zo maak je een Scroppino
Wacht niet langer en ga aan de slag met de onderstaande stappen:

 1. Zet de champagneglazen, citroenen, vodka en Prosecco 2 uur van tevoren koud in de koelkast.
 2. Schep 2 eetlepels van de zojuist uit de vriezer gehaalde citroensorbet in de blender.
 3. Schenk er vervolgens 50 ml prosseco en 2 eetlepes vodka bij.
 4. Blend het geheel voor 30 seconden op de laagste stand tot een vloeibare en fluweelzachte citroenmousse.
 5. Schenk de Sgroppino in het champagneglas en garneer met een schijfje citroen.

Variaties
De citroenscroppino is de meest populaire versie van de scroppino, maar dat betekent niet dat je niet ook andere soorten fruitsorbets kunt gebruiken. Zo is een scroppino met mandarijn en sinaasappel bijvoorbeeld ook een geweldig alternatief. Laat je creativiteit de vrije loop en experimenteer met verschillende soorten fruitsorbets om de perfecte scroppino te creëren.

Scroppinotip!

 • Als je blender de neiging heeft om snel op te warmen, plaats de kan dan een half uur voor bereiding in de vriezer of koelkast.
 • Ik raad aan om de scroppino direct te serveren, omdat tijdens het rusten het alcoholische gedeelte de neiging heeft zich van het ijs te scheiden.
 • Wil je de door jou gemaakte scroppino in de vriezer bewaren? Schenk deze dan over in een plastic fles en plaats het in de vriezer. De eerstvolgende keer dat je zin hebt in een scroppino schud je de fles voor gebruik en finito.

*Met onze recepten maak je de lekkerste Italiaanse cocktails voor 1 persoon. Ben je in goed gezelschap? Vermenigvuldig de recepten dan met het aantal personen dat meedrinkt.

Laatste blogs