De Opkomst van Gedreven Horecatalenten: Van Pop-up naar Succesvol Restaurant!

De afgelopen 20 jaar zijn we meerdere malen getuige of onderdeel geweest van menig restaurant Pop-up. Ooit begon het met het roemruchte INTERDIT! concept van Jaymz Pool en Tiddo Post. In kraakpanden werd er een keuken naar binnen gereden, een kunstenaar gevraagd te exposeren en was er illegaal een paar dagen een geheim restaurant. Dit concept schopte het zelfs tot een uitnodiging van de toenmalig directeur van het Rijksmuseum om voor een paar dagen te koken in de doorgang van het museum. Het huidige restaurant BAK komt voort uit een aantal succesvolle pop-ups. Restaurant Entrepot trok een tijdje rond onder de pop-upnaam De Trekvogel en voordat het huidige Choux zijn vaste locatie betrok was het op tijdelijke locaties gevestigd. De trend leek een beetje voorbij. Economisch ging het voor de wind in Nederland, er zou nooit meer een recessie komen zeiden de economen en het openen van een restaurant hoefde je niet eerst uit te proberen, je ging gewoon meteen open.

In de slipstream van de pandemie was daar opeens de wedergeboorte van de opmerkelijke trend die zich inmiddels in golven lijkt te bewegen binnen het Amsterdamse horecalandschap.

Een Nieuwe Generatie Culinaire Ondernemers
De laatste maanden start jong en gepassioneerd horecapersoneel weer volop met innovatieve Pop-up restaurants om hun nieuwe concepten uit te proberen en voorzichtig uit de schaduw van hun leermeesters te stappen. En juist die jonge gedrevenheid en drang om zich te tonen aan het inmiddels verwende Amsterdamse publiek drijft deze nieuwe generatie vaak tot verrassende prestaties. Een ware proeftuin van sprankelend horecatalent als opstapje naar een eigen zaak. En het is geen toeval dat dit fenomeen sinds de pandemie alleen maar is gegroeid. Juist in tijden van uitdagingen en veranderingen hebben deze ondernemende geesten de kans gegrepen om te brainstormen en hun creativiteit te laten stralen en te laten zien dat culinair talent geen grenzen kent.

Samenwerking en Creatieve Synergie
Als toegewijde wijnleverancier juichen we deze inspirerende initiatieven toe. We geloven dat elk gerecht tot grotere hoogte kan stijgen wanneer het wordt vergezeld door de juiste wijn. En andersom. Daarom staan we altijd klaar om te helpen en te brainstormen over de gewaagde pairings die vaak tijdens deze weekenden worden uitgeprobeerd. We begrijpen de intrinsieke band tussen wijn en gastronomie uit eigen ervaring en willen deze nieuwe generatie culinaire ondernemers ondersteunen bij het creëren van onvergetelijke eetervaringen.

Ontdek de Magie van Jong Talent
In ons streven om de culinaire wereld te blijven verrijken, nodigen we je uit om de magie van deze jonge horecatalenten te ontdekken. Bezoek hun pop-up restaurants, proef hun innovatieve creaties en ervaar de smaakvolle reis die ze voor jou hebben uitgestippeld. Wij zijn er trots op om achter de schermen te staan, klaar om het culinaire avontuur te versterken met de perfecte wijnkeuzes.

Proost op de durf en creativiteit van deze nieuwe generatie culinaire ondernemers en op de heerlijke avonden die ze voor je in petto hebben!

Aankomende pop-ups


Nappe

Pop-up restaurant NAPPE opent haar deuren in oktober bij DB55.

Zij serveren een viergangenmenu (optionele hapjes en extra gangen) met de nadruk op groenten, lokale leveranciers, wijnen van onafhankelijke producenten en kleurrijke tafels. En op zondagen zullen we de overgebleven gerechten opmaken met een no-waste, feestelijke brunch.

Reserveringen voor de eerste twee weekends van oktober zijn nu geopend via popup.nappe@gmail.com.

Instagram @Popup_nappe


Lunch Timo X Taverno

Chef Timo de Beurs take over.
Timo kookt een 4-gangen lunch €42,50 optie met bijpassende wijnen gecureerd door Sommelier Koen Omes.

Verzeker jezelf nu van een plek en reserveer een tafel via Reservering pop-up Timo x Taverno

Instagram @TavernoAmsterdam


Pop-up de Gisting in het Tolhuis

Zondag 8 tm Vrijdag 13 Oktober ‘23
Menu: 5 gangen, €50
Reserveer via de mail: popup.degisting@gmail.com
Tafels tm max. 8 personen.

“Niet alleen het menu, maar ook de wijnkaart begint steeds meer vorm te krijgen.
Sinds dag 1 werk ik samen met @verkerkwijnimport / @enoteca_sprezzatura, dus hun wijnen konden zeker niet ontbreken!” Ben van de Ruit

Instagram @popup_degisting

Laatste blogs