DE FIANO GROOTMEESTER IS TERUG VAN WEGGEWEEST

Ciro Picariello

We hebben ze gemist maar gelukkig zijn ze er weer! De wijnen van Ciro Picariello zijn een belangrijk onderdeel van onze portefeuille dus we zijn zeer verheugd dat we de wijnen van 2019 weer binnen hebben. Ciro Picariello heeft zich in relatief korte tijd ontpopt tot een van de belangrijkste Fiano producenten van Zuid Italie. De wijngaarden liggen in Summonte, een hoger deel van Campania dat tegen de Appenijnen aan ligt en dus wat koeler is. Door de hoge ligging van de wijngaarden (550-600m) en de mix van vulkanisch gesteente, kalk en klei in de bodem hebben de wijnen een rijk en zeer mineraal karakter.

Ciro gelooft in minimale interventie. De druiven worden perfect rijp geoogst, ontsteeld en geperst. De gisting is spontaan met inheemse gisten. Vlak voor het einde van de gisting wordt de wijn van de gist afgehaald. Nog niet alle suikers zijn dan vergist. Ciro doet dit om de enorme zuren van de fiano wat te balanceren.

De Fiano wijnen van Ciro Picariello zijn in hun jeugd al zeer indrukwekkend, maar de Fiano druif kan ook uitstekend ouderen. Geef deze wijnen wat meer tijd en er ontvouwt zich een unieke keur aan aroma’s en smaken die je nergens anders terugvindt. Complexiteit en spanning om stil van te worden..

Laatste blogs