De bekendste Italiaanse Aperitief

Bereidingstijd: 10 minuten | Personen: 1*

Aperitivo Spritz
Ben je een fan van Italiaanse wijnen en cocktails? Dan heb je vast wel eens een Aperol Spritz geproefd. Deze cocktail is de hoofdrolspeler van de Italiaanse aperitiefcultuur en staat over de hele wereld op de kaart. In 2011 werd de Aperol Spritz opgenomen in het officiële cocktailregister van de International Association of Bartenders. Maar weet je wat niet veel mensen weten? Aperol heeft een rijke traditie in Piemonte als het gaat om het maken van likeuren. Helaas is de huidige Aperol een wat chemische versie van het origineel. Als je een echte Aperol Spritz-ervaring wilt, moet je onze Berto Aperitivo proberen. Dit is een likeur gemaakt van sinaasappel en gentiaan.

Dit heb je nodig
Om de perfecte Aperitvo Spritz te maken heb je de volgende benodigdheden nodig:

Zo maak je een Aperitivo Spritz
Kun je niet wachten om deze heerlijke cocktail te maken? Volg dan de stappen en nodig vrienden uit, want een Arperol Spritz drink je samen!

  1. Vul het wijnglas met ijsblokjes
  2. Schenk vervolgens 40ml Berto Apritivo, 60ml Bortolin prosecco en 20ml bruiswater in het glas.
  3. Meng met het geheel en garneer met een schijfje sinaasappel

Wist je dat?

Weet je dat de geschiedenis van de Aperol Spritz teruggaat tot 1800? Toen gebruikten troepen van het Oostenrijkse rijk Aperol om lokale wijnen naar hun eigen smaak te verlengen, en dit ging altijd gepaard met een scheutje bruisend water. De naam “spritz” is zelfs afgeleid van het Duitse werkwoord “spritzen”, wat “mixen” of “combineren” betekent. Dus de volgende keer dat je een Aperol Spritz drinkt, denk aan al dat historische gebruik!

*Met onze recepten maak je de lekkerste Italiaanse cocktails voor 1 persoon. Ben je in goed gezelschap? Vermenigvuldig de recepten dan met het aantal personen dat meedrinkt.

Laatste blogs