Crostini met Tonijn en merg

Bereidingstijd: 30 minuten | Personen: 6

Voor deze crostini heb je hoogwaardige tonijn van sashimi kwaliteit nodig.

Op zoek naar een uniek kerstgerecht om je gasten te verwennen? Probeer dan eens crostini’s met tonijn en merg! Deze smaakvolle hapjes zijn een heerlijke aperitief of bijgerecht tijdens de feestdagen. De tonijn wordt gecombineerd met merg, wat een delicaat en romig element aan het gerecht toevoegt.

Ingredienten

  • Tonijn
  • Merg
  • Zout en peper
  • Olijfolie om op smaak te maken

Bereidingswijze

Rooster de mergpijpjes gekruid met zout en peper gedurende 20 minuten op 200 graden in de oven. Rooster tegelijkertijd de crostini en besmeer ze met rauwe knoflook en olijfolie. Leg de dunne plakjes tonijn op de crostini en schep er wat hete merg overheen. Voeg vervolgens een beetje fleur de sel en gesneden peterselie toe als garnering. De combinatie van merg en tonijn kan op het eerste gezicht vreemd lijken, maar de smaken vullen elkaar perfect aan en geven een comfortabel gevoel. Ik maak deze crostini al jaren en het is steeds weer een hit.

Wijnsuggestie

Ca’ Rugate | “Amedeo” Lessini Durello Riserva 2015

Laatste blogs