Crostini con fegatini di pollo

Bereidingstijd: 30 minuten | Personen: 6

Toastje met gebakken kippenlevertjes

Tijdens de feestdagen zijn crostini’s met kippenlever een heerlijk en smaakvol gerecht om te serveren als aperitief of als bijgerecht. De kippenlever wordt gebakken met sjalotten, knoflook en marsala, waardoor het een rijk en volle smaak krijgt. De levertjes worden vervolgens chunky style gehakt en op smaak gemaakt met olijfolie. Als je ze serveert op kleine crostini’s, kun je er zeker van zijn dat je gasten zullen smullen van deze heerlijke hapjes. Probeer ze tijdens de feestdagen eens uit en laat je gasten versteld staan van de smaak en de presentatie.

Ingredienten

  • 500 gr kippenlevers, schoongemaakt
  • 4 sjalotten, dun gesneden
  • Olie of ghee om te bakken
  • 1 teentje knoflook
  • Zout en peper
  • Scheut marsala
  • Olijfolie om op smaak te maken

Bereidingswijze

Stoof de sjalotjes in de olie/ghee tot ze zoet en glanzend zijn en zet ze apart. Maak ondertussen de kippenlevertjes zorgvuldig schoon, vooral het galblaasje moet eruit (bitter). Bak de levertjes samen met de uien en knoflook op hoge pit rose. Voeg zout en peper toe naar smaak. Blus af met de marsala. Haal van het vuur en laat even afkoelen. Hak dan met de hand chunky style en maak eventueel nog op smaak. Serveer op een crostino lauwwarm

Wijnsuggestie

Ca’ Rugate | “Amedeo” Lessini Durello Riserva 2015

Laatste blogs