Coulisse krijgt Michelinster, 16 van onze klanten in de Michelingids 2023

Vorige week maandag keek gastronomisch Nederland weer uit naar de jaarlijkse Michelin uitreikingen. Sommige restaurants met angst en beven, andere werden blij verrast met de meest prestigieuze restaurant onderscheiding ter wereld. In Amsterdam zijn onze vrienden van restaurant Coulisse bekroond met een welverdiende Michelin-ster. Een puike prestatie want ze openden nog maar een paar jaar geleden hun deuren.

Het zinnenprikkelende restaurant staat onderleiding van jonge chef Tim van de Molen en gastheer Simon Witmaar. Beide zeer gedreven, vakbekwaam en gevormd door hun ervaring in wereldberoemde restaurants in het buitenland. De ongekend snelle onderscheiding betekent voor Coulisse erkenning voor de creativiteit, skills en de toewijding en het harde werk van het jonge team.

Het laat zich raden hoe trots wij zijn op onze vrienden van Coulisse. We hebben vanaf dag één onze wijnen mogen leveren aan dit ambitieuze restaurant en hebben sindsdien altijd nauw samengewerkt. Simon en zijn team hebben steeds hun eigen koers gevaren in ons Italiaanse wijnlandschap en hebben in de jaren een groot deel van ons assortiment ingezet bij hun uitdagende gerechten. We hebben Simon gevraagd om zijn top 6 Sprezzatura wijnen van de afgelopen jaren te selecteren zodat we die met jullie kunnen delen.

Wijndoos Michelin Restaurant Coulisse

ONZE MICHELIN HORECAKLANTEN: TROTS EN IN DE SCHIJNWERPERS!

Als importeur van Italiaanse wijnen zijn we vereerd om te kunnen samenwerken met maar liefst 16 horecazaken die zijn opgenomen in de Michelingids. Recentelijk is daar Wils bakery aan toegevoegd als nieuwkomer in de Bib Gourmand lijst, en ook de allereerste bakkery die ooit op die lijst is terechtgekomen. Deze week zijn we gestart met een nieuwe samenwerking met Restaurant O&O uit Sint Willebrord, welke al een aantal jaar achtereen haar Michelinster weet te behouden.

Het is voor ons een eer dat restaurants met een Michelinonderscheiding ons als leverancier hebben gekozen. Deze erkenning is een bevestiging van het werk dat we als wijnimporteur verrichten. Hoewel we onze wijnen niet uitsluitend afmeten aan sterrenzaken, koesteren we de samenwerking met al onze vrienden in de horeca. Of het nu gaat om een Michelinsterrenrestaurant, een zaak met een Bib Gourmand, een ander culinair pareltje of een eenvoudige pizzaria, we zijn trots op onze partners en zijn dankbaar voor de mogelijkheid om hen te voorzien van onze bijzondere Italiaanse wijnen. Samen streven we ernaar om gasten een unieke culinaire ervaring te bieden die perfect wordt aangevuld met onze zorgvuldig geselecteerde wijnassortiment.

Laatste blogs