ca’Rugate | Montefiorentine 2008 @ De Altena

De patron van Restaurant de Altena Ruth Bisseling en sommelier Selmar van Wensveen kozen voor Soave van ca’Rugate. We waren benieuwd waarom. 5 vragen aan Selmar van Wensveen:

Aan welke criteria moet een wijn voor de wijnkaart van De Altena voldoen?

‘In de eerste plaats moet wijn natuurlijk lekker zijn en passen bij de stijl van onze keuken. Onze voorkeur gaat uit naar zuivere, pure en ongekunstelde smaken. Wij zoeken graag naar wat onbekendere wijnen en wijnhuizen. Hoewel op de wijnkaart wel een paar klassiekers staan, laten we ons liever verrassen door nieuwe wijnen en namen. Daarbij hebben we wel een voorkeur voor de klassieke wijnlanden Duitsland, Oostenrijk en Italië.

Onlangs koos je Montefiorentine 2008 van ca’Rugate uit. Bij welk gerecht was dat en waarom?

De zachte fruittonen, de lichte mineraliteit en de ietwat bloemige smaak, sluiten goed aan bij de redelijk complexe smaken van beide gerechten.

Tartaar van zeebaars met gefrituurde spiering, bokkepootje van pastinaak met gerookte makreel en kruim van Jabugoham, met basilicum-olie en acetostroop.

Gekonfijte kabeljauwrug met peterselie en citroen, in kippenbouillon gegaarde mosselen, venkel en krokante aardappel.

Bij wat voor soort gerechten zou je Montefiorentine 2008 nog meer schenken?

Gerechten met coquilles en pastagerechten. Montefiorentine combineert goed met wat ronde, aardse smaken. Ook gerechten en sauzen met olijven doen het goed, vanwege het typische Italiaanse bittertje in de wijn.

Hoe zou je de wijnportefeuille van Verkerk Wijnimport omschrijven?

Het zijn kwaliteitswijnen met een bijzonder en eigen karakter. Soms ook een beetje eigenwijs, en dat past wel bij onze stijl.

Wat is jouw wijnfilosofie?

Wijn is gemaakt om van te genieten. Je moet er niet nodeloos moeilijk over doen. De wijn moet iets toevoegen aan een gerecht, of het gerecht ondersteunen. We verrassen de gasten graag met spannende smaken. Wel staat altijd de smaak van de gast voorop.

Restaurant de Altena

Waaldijk 38
6678 MC Oosterhout (Gld)
Tel: 0481 48 21 96

Laatste blogs