Boccakoffie van de maand | Papua-New-Guinea, Agoga Estate

We willen Nederland heel graag kennis laten maken met de koffie van Bocca. Elke maand selecteren we daarom voor u een “Boccakoffie van de maand”. Deze is onderdeel van het Essentiële Levensbehoeften Pakket van Verkerk. Het pakket bestaat uit vier flessen wijn, een worst van Brandt&Levie en een pak koffie van Bocca. U kunt kiezen uit koffiebonen of espressomaling. De Boccakoffie van de maand is ook los bij ons te verkrijgen, in verpakkingen van 250 gram of 1 kilo.

Deze maand selecteerden we de bijzondere fairtrade-koffie van het Agoga Estate in Papua-New-Guinea. Tijdens het oogstseizoen valt hier veel regen, terwijl de bonen eigenlijk gedroogd moeten worden in de zon. Een geleidelijk droogproces is erg belangrijk voor de kwaliteit van de bonen. Daarom heeft Bocca speciaal voor Agoga een eigen kas met droogtafel laten maken. Dit om het natuurlijke droogproces te controleren. Van het feit dat Bocca nauw samenwerkt met zijn koffieboeren, heeft iedereen dus profijt.

De koffie van het Agoga Estate wordt ook gebruikt door de Nederlandse baristakampioen Yakup Aydin. Tijdens het World Barista Championship bijvoorbeeld, dat vorige week plaatsvond in Bogota (voor de gelegenheid omgedoopt tot Boccata ;-)) in Colombia. Yakup is negende geworden op de wereldranglijst. Een uitzonderlijke prestatie voor een Nederlander, met zeventig deelnemende landen! De koffie die hij gebruikte tijdens de wedstrijd was extra licht gebrand om de bijzondere smaken tot hun recht te laten komen. De Jury benadrukte de bijzondere kwaliteit van de koffie. Hij heeft tonen van stone fruit (vruchten met grote pit) en een sprankelende rinsheid. Verder is hij romig, stroopachtig zoet en met een zachte afdronk.

Laatste blogs