Baas boven baas: Poderi Boscarelli

Soms is iemand ergens gewoon de beste in. Daarop hoeft geen overdreven groot etiket geplakt te worden, maar het mag best gezegd worden. Poderi Boscarelli is de beste wijnmaker in  Montepulciano. Niet een van de drie, maar gewoon de beste. Boscarelli maakt de meest karaktervolle, interessante en spannende Vino Nobile die we kennen. Met veel intense, kruidige aroma’s. Dit doet hij in Cervogno, een Vino Nobile terroir in het zuidoosten van Toscane.

De geschiedenis van Vino Nobile di Montepulciano is stokoud. Net als het stadje zelf, waar de klassieke wijnhuizen gelegen zijn aan de Piazza Grande. In Toscane maken ze wijnen op basis van sangiovese. In Montepulciano dus ook en in het lokale dialect wordt deze druivensoort “prugnolo gentile” genoemd. Dit vullen ze aan met een klein percentage van de usual suspects, zoals colorino of canaiolo. Al mag merlot bijvoorbeeld ook, maar daar houden wij niet zo van.

Het wijnhuis Boscarelli wordt gerund door twee broers. Luca is verantwoordelijk voor het wijnmaken, Nicolo verzorgt de wijngaarden en bouwt voortdurend aan de kelders en vinificatieruimtes. Hij is niet voor niets opgeleid tot architect…


Op dit moment zijn bij ons verkrijgbaar :

Poderi Boscarelli | Vino Nobile di Montepulciano 2007

Poderi Boscarelli | Vino Nobile di Montepulciano 2007 Magnum

Poderi Boscarelli | Vino Nobile di Montepulciano Riserva 2003

Poderi Boscarelli | Nocio dei Boscarelli 2005

Poderi Boscarelli | Nocio dei Boscarelli 2005 Magnum

Laatste blogs