« Blog

Ambachtelijke Panettone van Ca’ Rugate

Speciaal voor de kerst hebben we Panettone ingeslagen. Panettone is oorspronkelijk een specialiteit uit Milaan. De Italianen eten zich het ongans aan dit Italiaans kerstbrood. Ca’ Rugate laat speciaal door een Ambachtelijk lokale bakker deze bijzondere Panetone bakken waarbij d hun recioto gebruikt is.

De Panperlara houdt zich tussen een panettone en een suikerbrood. De suikerklonten uit het brood zijn eerst geweekt in de Recioto, La Perlara. Deze suikerklonten zijn verwerkt in het deeg en meegebakken samen met ander geconfijt fruit. We liegen niet als we zeggen dat je je vingers er bij af kan likken. 

Als je wilt kun je de hele dag Panperlara eten, dat zijn wij in ieder geval wel van plan. Bijvoorbeeld bij het kerstontbijt met een heerlijke espresso of een glas Prosecco. Bij het diner, getoast mét eendenlever en een glas Recioto. Of bij het dessert als toast met vanilleijs, abrikozencompote en Recioto. 

Speciaal voor de kerst is de Panperlara in combinatie met de Recioto di Soave van Ca’Rugate €35,00. (Panettone los 17,50) Verras je familie met een heerlijk kerstontbijt!