« Blog

Daniele Portinari

Daniele Portinari

Ik leerde de wijn van Daniele Portinari kennen op een Gelinaz evenement. 23 top chefs van over de hele wereld kwamen tezamen om een bijzonder diner te koken. De wijnen waren uitgezocht door de rock and roll sommelier van Le Chateaubriand in Parijs, een van de beste restaurants van de wereld volgens de San Pellegrino top 50. In Le Chateaubriand werken ze alleen met natuurwijnen, of die daar in ieder geval griezelig dicht tegenaan zitten. Van Portinari had de sommelier de Tai Rosso uitgekozen. Tai Rosso is de naam van het druivenras en is ook wel bekend onder de naam Cannonau danwel Grenache.

Vooral de reactie van onze tafelgenoten was mooi om te zien. Er waren al een aantal wijnen gepasseerd, maar toen de Tai Rosso op tafel kwam werd iedereen ineens bijna hebberig. “Dit is echt heel erg lekker” werd er gemompeld. Het is leuk om van zo dichtbij een eerste reactie op een wijn mee te maken van zo’n divers gezelschap onbekenden. Bij terugkomst in Nederland zocht ik contact met Daniele. Het duurde dan ook niet lang voordat we de huis in wijn hadden. Maak kennis met deze jonge wijnmaker die zo’n diepe indruk maakte op deze mensen.