« Blog

Najaarsproeverij Sprezzatura en Bolomey Wijnimport

Catharina de’ Medici ontmoet Henry IV

Catharina de’ Medici, een adellijke jonkvrouwe uit Florence, trouwde in 1533 met Henry IV, koning van Frankrijk. Het zou het begin zijn van een vineuze kruisbestuiving tussen Frankrijk en Italië. Zo bracht Catharina de cabernet sauvignon naar Carmignano. Nu, een kleine 500 honderd jaar later, slaan Frankrijk en Italië opnieuw de handen ineen. Ditmaal niet voor een verstandshuwelijk, maar voor de interessantste wijnproeverij van het jaar:

Verkerk Wijnimport en Bolomey Wijnimport nodigen u uit voor hun grote overzichtsproeverij op 4 november in Restaurant As te Amsterdam. Daarnaast zullen twaalf producenten uit Italië en Frankrijk acte de présence geven!

zondag 4 november, particulieren, doorlopende proeverij van 11.00 tot 14.00 uur, en van 15.00 tot 18.00 uur gratis toegang.
U bent verzekerd van deelname na bevestiging van uw inschrijving. Inschrijven doet u hier

Locatie: Restaurant As, Prinses Irenestraat 19 in Amsterdam

Verkerk en Bolomey zijn gespecialiseerd in toonaangevende wijnen uit Italië en Frankrijk. We lopen voor de troepen uit en zijn voortdurend op zoek naar de sterren van de toekomst. In onze portfolio’s vindt u dan ook spannende, originele wijnen van getalenteerde wijnmakers. Echte terroir-wijnen met in de meeste gevallen een hoog ‘bio-gehalte’. En deze laten wij u graag proeven op zondag 4 november in Restaurant As.