« Blog

Bijzonder zomers rood | Pfannenstielhof, St Magdalener 2011

De zomer is eindelijk aangevangen, zowel als seizoen als meteorologisch. Dit heugelijke feit valt samen met de aankomst van een van onze meest bijzondere zomerse wijnen. De St Magdalener 2011 van Pfannenstielhof.

Johannes Pfeifer is de koning van de St Magdalener. In 2009 won hij al eens de hoogste onderscheiding voor zijn Magdalener en ik denk dat 2011 die ook wel gaat pakken. St MAgdalener is gemaakt van 95% vernatsche en 5% lagrein. De druivenrassen staan samen in een wijngaard en worden ook samen vergist, het is dus geen blend die achteraf gemaakt wordt. Daarna krijgt de wijn van Johannes nog een korte opvoeding op grote houten foeders van 30 hl om de wijn wat meer body te geven.

2011 valt op door het compacte krachtige fruit. Het is lichte rode wijn die qua gevoel in de buurt komt van pinot noir. Het bijzondere van de wijnen van Pfannenstielhof is hun enorme lengte in de afdronk. Door het volle fruit is deze wijn ook heerlijk uit de koelkast te drinken. Wel zo lekker als afwisseling van al het wit dat er zomers gedronken wordt.