« Blog

Fratelli Alessandria | Nieuwe wijnen in ons assortiment

We werken nu al een aantal jaren met de wijnen van Fratelli Alessandria uit Piemonte. We begonnen ooit met hun Barolo’s, maar door de hoge kwaliteit van al hun wijnen breidt het assortiment zich gestaagd uit. Vorig jaar kwamen al de Nebbiolo “Prinsiot” 2009 erbij en hun Dolcetto 2010. De Prinsiot staat al een vol jaar bovenaan mijn lievelingslijstje, 2009 was een geweldig jaar voor nebbiolo en met de Prinsiot ben je al bijna Barolo aan het drinken voor slechts de helft van de prijs. Dolcetto 2010 was geen gemakkelijk jaar, maar de Dolcetto van Alessandria is buitengemeen goed gelukt. Rokerig, aards, rijp en veel diepte, maar toch blijft hij licht in de mond.

En dan de nieuwkomers: Het succes vorig jaar van de Pelaverga 2010 was enorm. Deze zeer bijzondere rode druivensoort die alleen voor komt rondom het dorpje Verduno in Piemonte geeft wijnen met een heel bijzonder karakter. Kruidig sappig rood fruit, ook hier weer wat rokerigs. Pelaverga ligt voor mij tussen pinot nero en vernatsch in. De Pelaverga 2011 is een absolute must drink voor elke Italië liefhebber. Daarnaast heb ik nog en zestigtal flessen Barbera “Priora” 2009 kunnen bemachtigen. Krachtige volle rijke barbera met het ouderwetse signatuur van de Gebroeders Alessandria. Hier moet je snel bij zijn anders is het al weer op. En als laatste de Lunarosso 2009. Krachtige wijn die alleen in hele goede jaren gemaakt wordt. Het is een blend van nebbiolo, barbera en freisa met een jaar rijping op barrique. Een prachtige blend van zeer uiteenlopende druivensoorten. Machtig mooie wijn.

Kom de wijnen halen in de winkel op de Czaar Peterstraat 118 in Amsterdam of bestel ze in de webwinkel via de links in de tekst hierboven.

MK