Uitgelicht | Kookboek Wild en Gevogelte

Soms komt er een boek uit waar ik écht blij van word. Claartje Lindhout, van oudsher kok, heeft zo’n boek gemaakt. Ze heeft in verschillende restaurants gewerkt, waarvan Vermeer in Amsterdam de bekendste is. Naast koken legt ze zich steeds meer toe op foodstyling. Zo heeft ze onder andere voor De Volkskrant, Elle Eten prachtige reportages gemaakt. Uitgeverij Becht vroeg Claartje om haar expertise op het gebied van koken en foodstyling te combineren in een kookboek. Dit resulteerde in Wild en Gevogelte, een verfrissende kijk op najaarsgerechten.


Claartje Lindhout heeft een bijzondere kijk op eten. Ze heeft een brede blik dankzij de restaurants waar ze heeft gewerkt, maar ook door haar manier van foodstyling. De gerechten en recepten in haar boek zijn geen saaie klassiekers, maar een verzameling inspirerende creaties waar je spontaan trek van krijgt. En meteen zin om ze te maken. Wat opvalt, is dat bijna alle gerechten eenvoudig te maken zijn en niet veel tijd kosten. Soms moet je iets een nacht marineren of een aantal uur op laten staan, maar daar hoef je niet bij te blijven. Iedereen kan dus door met zijn drukke leven, en toch lekker eten. Zelf kreeg ik veel trek in de wildbouillon met gevulde wontons van wildzwijnragout en de ossobuco van hert. Geheel ten overvloede: alle gerechten zijn natuurlijk prachtig gestyled en gefotografeerd. Een kookboekje van klein formaat, dat boven zijn eigen maat uitstijgt.


Wild en Gevogelte | Claartje Lindhout | Uitgeverij Becht | ISBN 9789023013389
Verkrijgbaar bij bijna alle boekhandels

www.claartjelindhout.com

Laatste blogs