« Blog

Profiel | MOOS Tailorded basics

Naast wijn heeft Verkerk ook andere interesses en liefdes:

MOOS houdt van denim. Al jaren. En ik houd van MOOS. MOOS a.k.a Koen Tossijn maakt in zijn atelier op 3e wittenburgerdwarssstraat1 in Amsterdam spijkerbroeken van denim geverfd met organische indigo, geweven door Kuroki in Okayama in Japan. De broeken worden op maat gemaakt en vallen op door hun uitzonderlijke details en door de zichtbare liefde waarmee ze zijn gemaakt.

Detail
Koen zijn oog voor detail is ongeëvenaard. Dit oog voor detail zie je terug op zijn Tumbler account. Aan de bijzondere foto’s kun je zien dat hij anders naar de wereld kijkt dan veel anderen. En omdat hij de wereld anders ziet, zien zijn jeans er ook bepaald anders uit dan wat we gewend zijn van jeans. Echter niet op eerste oogopslag. In zijn jeans zijn de details het meest bijzonder. De handgemaakt knoop, vaak geëmailleerd door Koen zelf, en de oneindige details in de stiksels, riemhouders en totale afwerking zijn bijzonder. De binnenkant van zijn broeken is vaak zo mooi dat ik de neiging krijg ze binnenstebuiten te dragen. For every one to see.

Uniek
Elke jeans wordt op maat gemaakt. Na een opmeetsessie in zijn atelier gaat hij aan de slag om voor jou iets unieks te maken. De broek die hij aflevert is perfect. Er is niets wat je ergert, de broek zit als gegoten en hij wordt tijdens het dragen alleen nog maar mooier. Voor mijn huwelijk maakte hij een maatpak van denim. In waarde niet uit te drukken. Van de zomer maakte Koen voor het eerst een serie shorts waar je je vingers bij aflikt en menig Italiaanse couturier het nakijken heeft.

Afkleden
Koen houdt ervan zijn horizon te verbreden. Vandaar dat er naast denim af en toe in zeer kleine oplage truien en t-shirts wordt gemaakt. Ook is hij betrapt op het maken van chino’s, de ouderwetse zomerbroek bij uitstek. Deze keer niet van denim maar van linnen. Koen kleedt niet aan, hij kleedt af. Zo ook zijn website, minimalistisch. Maar de belangrijkste knop – contact – kun je indrukken om een afspraak te maken voor een uniek stijlprodukt bij uitstek. Houd er rekening mee; MOOS maakt op dit moment alleen jeans.

Moos ti amo!