Barolo

Voor wie echt op zoek is naar een beroemde wijn uit Italie dan koop je bij ons Barolo. We hebben een ruime keus aan Barolo en werken met meerdere Barolohuizen en Baroloproducenten. In Nederland hebben we een van de bredere assortimenten van Barolo en Barbaresco. Ben je dus op zoek naar de mooiste barolo of de lekkerste barolo dan ben je bij ons aan het goede adres. Barolo wordt gemaakt van nebbiolo een druivenras uit de regio Piemonte. Piemonte ligt in het noorden van Italie en is de geboorteplaats van Barolo wijn. Barolo is een rode Italiaanse wijn, die je drinkt bij feestelijke gelegenheden en meestal wordt er wel bij gegeten. 

Barolo is een krachtige atletische en gespierde wijn en is samen met Brunello di Montalcino de bekendste Italiaanse rode wijn. In het Barolo gebied werken we met Castello di Verduno, Fratelli Alessandria en Guido Porro. Allen hele beroemde producenten die grootse Barolo’s maken.  

Piemonte is bij uitstek geschikt voor de Nebbiolodruif die laat rijpt. Er is een lang groeiseizoen en de bodem is perfect geschikt om de belangrijkste karakteristieken uit de druif omhoog te trekken. Barolo mag alleen gemaakt worden in het Barolo gebied wat elf dorpjes omvat: Barolo, Castiglione Faletto, La Morra, Serralunga d’Alba, Monforte, Grinzane Cavour, Verduno, Diano d’Alba, Cherasco en Roddi. Barolo wordt minimaal 38 maanden gerijpt waarvan minimaal 18 maanden op houten vaten, die kunnen groot of klein zijn. Daarna vindt er nog een rijping op fles of op grote tank plaats. 

Filter

Verfijn je keuze

Barolo’s

Verfijn je keuze