Wij selecteren op de visie en het vakmanschap van de producent en hoe deze in staat is uitzonderlijke en authentieke wijn te maken met ingrediënten als druivenrassen, bodem, ligging en klimaat.

Mattijs Koornneef

Ik ben van huis uit chef-kok en werd een aantal jaren geleden door een collega geïnspireerd wijn als uitgangspunt voor mijn creaties te nemen. Dat leidde vervolgens tot het doorlopen van de vinologen academie en een toenemende passie voor wijn. Uiteindelijk kwam het zwaartepunt steeds meer te liggen op wijn en dan met name op Italiaanse wijn.

Italië

Italië is een lappendeken van microklimaten die worden beïnvloed door de pieken van de Alpen en de Apennijnen. Het “noord versus zuid” uit de wijnboeken is in Italië vaak “onderaan versus bovenop een berg”. Dit komt niet alleen door het klimaat, maar ook door de bodems. Bergen ontstaan door geologische processen en vulkanische activiteit, dit maakt de bodemsamenstelling zeer divers. Hierdoor heeft elke streek andere eigenschappen.

Kwaliteit

Een goede boer toont respect voor de wijngaard en zijn druiven. De weersomstandigheden tijdens het groeiseizoen zijn allesbepalend, hierdoor smaakt dezelfde wijn ieder jaar weer anders. De ideale producent laat de verschillen tussen jaargangen tot uiting komen, maar streeft jaar in jaar uit naar de hoogste kwaliteit. Zo blijft zijn wijn steeds opnieuw boeien; op eenheidsworst zijn we snel uitgekeken.