Daniele Portinari

Daniele Portinari is gevestigd in de Colli Berici. De Colli Berici is een heuvelgebied dat ten zuiden van Vicenza oprijst uit het vruchtbare Po-vlakte centraal gelegen in de Veneto. Het is een oude zeebodem die veel fosielen bevat van oesters en zee-egels. Een unieke bodem die je verder in de Veneto niet ziet. De Colli Berici hebben een mild klimaat en er groeien zelfs olijfbomen. Alleen de heuvels behoren tot de DOC, het laaggelegen gebied om de heuvels en in de valleien is uitgesloten.

In de DOC staan meerdere internationale druivenrassen aangeplant zoals Pinot nero, Cabernet en Merlot en als wit Chardonnay, Sauvignon en Pinot Bianco. Het gebied is verder bekend van de autochtone rassen: Tai Rosso (Tocai Rosso) ook wel bekend als Cannonau op Sardinië of als Grenache in Frankrijk, de Tai bianco (Friulano) en de Manzoni Bianco.

In 2004 nam Daniele de teugels van zijn vader over. En hij besloot volgens Biologisch-dynamische principes te gaan werken. Dat houd in geen geselecteerde gisten, zo min mogelijk sulfiet of enige andere toevoegingen aan de wijn. Dit geeft wijnen met heerlijk geprononceerd fruit, sap en souplesse.

Ga hier naar de Facebookpagina van Daniele Portinari
Lees over ons bezoek aan Portinari in 2014 


Wijnen


  • Daniele Portinari | Tai Rosso 2012

    Tai rosso = Cannonau = Grenache. Het is een klassiek druivenras in de Colli Berici. In 2009 maakt Portinari zijn eerste Tai Rosso en dat werd snel opgepikt door de Sommelier van toprestaurant Chateaubriand in Parijs. Zo vonden ...

    Prijs: € 17,65