Vroeger maakte Ca’ Rugate vooral witte wijn. Ze hebben hier al vele prijzen mee gewonnen, dus het werd tijd voor een nieuwe uitdaging. In het begin van deze eeuw heeft Ca’ Rugate daarom wijngaarden voor rode wijn aangekocht in Veneto. Ook hierin verstaan ze hun vak, deze rode wijnen onderscheiden zich door frisheid en elegantie. De cuvées Ripasso en Amarone zijn vol en geconcentreerd. Maar door de opwekkende zuren zijn ze boven alles heel prettig drinkbaar en in het geheel niet vermoeiend.
Kijk voor meer informatie op de site van Ca’ Rugate
Wijnen
-
Ca' Rugate heeft een grote liefde voor het maken van Spumante metodo classico wijnen. Met de Amedeo voegen ze een nieuwe loot toe aan de stam. De wijn genoemd naar eerstgeborene van oenoloog en eigenaar Michele Tessari is ...
-
Bij Ca' Rugate noemen ze hun meest dierbare wijnen naar een familielid. Fulvio is de opa van Michele Tessari en hij begon als eerste de wijnen onder eigen label te bottelen. Spumante van 100% garganega met veel expressie ...
-
De recioto techniek wordt al eeuwen gebruikt in het Soave gebied. De druiven worden eerst te drogen gelegd voordat er wijn van gemaakt wordt. Dit brengt rijke zoete wijnen voort. Ca' Rugate weet altijd de balans te houden ...
-
Met de Monte Alto laat Ca' Rugate zien dat de garganega druif nog verder aan complexiteit wint na een lichte houtrijping. Rijpe neus met tonen van caramel en perzik en een wat rijkere structuur dan in voorgaande jaren, ...
-
De 'San Michele' is gemaakt van 100% garganega. Dit is de "basis" Soave die Ca' Rugate maakt, maar basis dekt niet de lading van deze verfijnde elegante wijn vol finesse. Rins geel fruit, rauwe amandelen en vlierbloesem, dit alles ...
-
De berg Fiorentine is edel en vulkanisch Soave Classico terroir. De bodem is rijk aan mineralen en drukt een stevig stempel op het smaakprofiel van de wijn.Monte Fiorentine geeft precies de juiste balans tussen geel fruit, frisheid en ...
-
Studio 2011 is gemaakt van de druiven trebbiano di Soave (60%) en garganega (40%). De trebbiano krijgt een luxe behandeling in bourgognevaten van 680 liter. Vanwege het volume van de grote vaten is de invloed van het hout minimaal. ...
-
Sappig verfrissend rood fruit met genoeg donkere randjes om de spanning erin te houden. Kan in de zomer heerlijk gekoeld worden en 's winters bij de rode kool. Zeer veelzijdige jonge rode wijn. Basis Valpolicella zoals je er van ...
-
Het jaar 2016 was zeer goed voor de rode wijnen van Ca' Rugate. Je begint steeds meer te merken dat de wijngaarden op leeftijd komen en dat geeft de rode wijnen steeds meer karakter. De lichte basis Valpolicella ...
-
Ca' Rugate maakt met deze wijn een klein Amarone, een gedeelte van de wijn is gemaakt van gedroogde druiven. Klassiek Valpolicella mondgevoel, donker rijk fruit en sappige kern van amarene kersen.Download Fiche Technique
-
Amarone is geheel van passito druiven gemaakt. Het ligt in de stijl van ca'Rugate om niet door te slaan op de droogzolder en een dubbeldikke overzoete molotov cocktail in de fles te stoppen. Deze Amarone heeft een fantastische ...
-
Amarone is geheel van passito druiven gemaakt. Het ligt in de stijl van ca'Rugate om niet door te slaan op de droogzolder en dubbeldikke overzoete molotov cocktail in de fles te stoppen. Deze Amarone heeft een fantastische frisheid ...
-
Recioto della Valpolicella is een passito in de meest pure vorm. De rode druiven uit Valpolicella worden tot 65% van hun gewicht teruggedroogd wat extra smaken en complexiteit oplevert. Rood fruit doorspekt met tropische cocos, bos van de ...